Ontslagen en aangenomen

Alle dertig medewerkers van de kantines en restaurants van de RUG worden tijdens de reorganisatie ontslagen en gelijktijdig in dienst genomen door de nieuwe uitbater.
Door Peter Keizer

Dat staat in de melding van de reorganisatie die deze week door de universiteitsraad wordt besproken. De betrokken medewerkers verliezen hun baan bij de universiteit, maar behouden bij de nieuwe uitbater hun werk en salaris.

Ook moet de uitbater de personeelsleden voor een bepaalde tijd werk garanderen. Voor hoelang precies, is nog niet duidelijk. ‘Bij een overgang van personeel worden altijd afspraken gemaakt over een minimale periode, die meestal gelijk is aan de contractperiode. Maar ook daarna geldt dat een leverancier de medewerkers niet zomaar kan ontslaan’, reageert afdelingshoofd Tom de Witt Hamer.

De RUG wil de restaurants en kantines uitbesteden omdat het tonnen kost om ze zelf in de lucht te houden. ‘Geld dat we aan onderwijs en onderzoek zouden kunnen besteden’, verklaarde universiteitsbestuurder Sibrand Poppema eerder. Daarnaast zouden studenten behoefte hebben aan meer variatie en betere aansluiting op de internationale populatie.

Prijzen

Eerdere plannen om de grote kantines te vervangen door kleine zaakjes van bijvoorbeeld Satebar, Tostiworld en Has Döner Kebab werden door de universiteitsraad afgeschoten. Het universiteitsbestuur besloot daarop zes cateraars te vragen hoe zij de toekomst van de kantines van de RUG zien.

Volgens de cateraars kunnen ze beter inspelen op de wisselende behoeften van studenten en medewerkers. Daarnaast denken vijf van de zes cateraars dat te kunnen doen tegen dezelfde of lagere prijzen.

Broodje kaas

Ook is via een enquête aan RUG-medewerkers en studenten gevraagd wat ze van de kantines vinden. Over het algemeen zijn ze tevreden, hoewel veel studenten en medewerkers de broodjes, fris en salades wel te duur vinden. Vooral de studenten vinden dat er een gezond en goedkoop basispakket moet komen met een broodje kaas, soep en koffie of thee.

De betrokken medewerkers worden begin volgende maand ingelicht over de plannen.

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties