Joost Frenken nieuwe decaan Science and Engineering

Natuurkundige Joost Frenken is benoemd als nieuwe decaan van de Faculty of Science and Engineering (FSE). Hij volgt Jasper Knoester op, die op 1 januari naar de Universiteit Leiden overstapte.

Frenken is nu nog directeur van het Advanced Research Centre for Nanolithography (ARCNL) in Amsterdam, een publiek-private samenwerking tussen de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO), de Universiteit van Amsterdam, de Vrije Universiteit en hightechbedrijf ASML. Tevens is hij hoogleraar natuurkunde op zowel de Universiteit van Amsterdam als de Vrije Universiteit. 

Volgens de RUG ziet Frenken het als een eervolle uitdaging om als decaan de Groningse bètafaculteit te mogen gaan leiden.

‘De Faculty of Science and Engineering is een echte academische parel, waarover we onze trots mogen tonen’, zegt Frenken. ‘Samen met de medewerkers en studenten van de faculteit wil ik me inzetten voor excellent onderzoek en onderwijs en de belangrijke rol die we daarmee voor de maatschappij vervullen.’

Bouwen en verbinden

Naar eigen zeggen wordt Frenken in zijn werk gedreven door bouwen en verbinden: ‘Ik werk altijd met veel plezier aan het met elkaar verbinden van mensen, partijen en activiteiten, zowel binnen de organisatie als met de buitenwereld.’ 

Zijn huidige functie bij ARCNL is een voorbeeld van hoe hij zich in de jaren steeds meer op de verbinding tussen publieke en private organisaties focuste. Hij was bij het de start van ARCNL in 2014 de eerste directeur en inmiddels is de organisatie uitgegroeid tot een onderzoeksinstituut met ongeveer honderd medewerkers.

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties