Docent wijst Turkse stagiaire af wegens invasie in Syrië

In ‘Intussen elders’ verzamelen we opmerkelijk nieuws van andere universiteiten. Deze week: Studenten in Leuven houden alcoholvrije biercantus en docent UvA wijst Turkse student af vanwege invasie in Noord-Syrië.
Samengesteld door Rob Siebelink

Alcoholvrije biercantus is ook gezellig

Ruim zestig studenten deden afgelopen week mee mee aan de alcoholvrije biercantus die werd gehouden in de Belgische studentenstad Leuven en het was beregezellig, meldt Het Laatste Nieuws. De 0.0%-cantus werd speciaal gehouden voor studenten die graag samen zingen zonder daarbij te worden gestoord door dronken studiegenoten.

Met de woorden ‘Corona Surgite’ – sta recht – begon de eerste cantus zonder alcohol. De zangstonde verliep volgens de regels en startte zoals altijd op pagina 207 met het lied ‘Io vivat’. Iets meer dan zestig studenten zongen nuchter, maar uit volle borst mee.

‘We komen echt om te zingen en kunnen ons perfect amuseren zonder alcohol’, zegt een van de studenten, ‘Ik moet toegeven, dat is ook best lekker zo’n Jupiler 0.0%.’

Drie bachelors in drie jaar…

Student Simone Eringfeld (24) van de Universiteit van Amsterdam studeerde binnen drie jaar cum laude af aan de bachelors Literary and Cultural Analysis en wijsbegeerte aan de UvA, en volgde op afstand ook nog de bachelor International Relations aan de University of London.

Dat vertelt ze in een interview met het universiteitsblad Folia. ‘Het is inderdaad een voordeel dat je eenmalig collegegeld betaalt, en dan eigenlijk zoveel studies kunt doen als je wil. Ik wilde graag mijn eigen pad creëren binnen het onderwijs en heb altijd een brede interesse gehad: filosofie, kunst, literatuur, maar ook internationale betrekkingen.’

En: ‘Ik presteer eigenlijk het beste als ik met mezelf een uitdaging aanga. Mijn doel was om het in drie jaar zonder vertraging te halen, en ik wilde ook nog een jaar in het buitenland doorbrengen.’

Docent wijst Turkse stagiaire af vanwege invasie

Een hoofddocent van de Universiteit van Amsterdam heeft een stageverzoek van een student uit Izmir afgewezen vanwege de Turkse invasie in Noord-Syrië, meldt Folia. De student wilde twee maanden stage lopen bij het Swammerdam Institute of Life sciences, maar kreeg in een mail van een hoofddocent te horen dat ze niet welkom is.

I am sorry that you are a victim of the present invasion of Kourdistan by Turkey. But at this moment I do not invite students from Turkey for that reason’, mailde de docent.

De directeur van het Swammerdam Instituut heeft excuses aangeboden. Volgens hem heeft de hoofddocent de mail ‘in een emotionele opwelling’ verstuurd. Het UvA-bestuur heeft de docent uitgenodigd voor een gesprek.

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties