Inrichting nieuw Rölinggebouw pakt ruim een miljoen euro duurder uit

De inrichting van het nieuwe Rölinggebouw van de rechtenfaculteit aan de Oude Boteringestraat pakt ruim een miljoen euro duurder uit dan gepland. 

Vrijwel alle spullen, van verlichting tot bewakingscamera’s en kasten, zijn duurder geworden. Inmiddels rekent het faculteitsbestuur op 4,6 miljoen. 

Dat blijkt uit de meerjarenbegroting van de faculteit voor 2023 tot 2026. Begin vorig jaar was de verwachting nog dat de inrichting 3,5 miljoen euro kost. In het gebouw komen een oefenrechtbank, onderwijszalen, kantoren, overlegplekken en ontmoetingsruimtes.

Extra verdieping

Als de faculteit er volgende zomer intrekt, passen niet alle medewerkers erin, ondanks de extra verdieping die er nu opgebouwd wordt. De afgelopen jaren zijn er tientallen nieuwe medewerkers bijgekomen om de toename van studenten bij te benen. 

Ook de kosten voor de verbouwing zullen waarschijnlijk hoger uitvallen. Al lijkt dat nog mee te vallen, zegt faculteitsbestuurder Hanneke van den Berg. Materialen zijn volgens haar grotendeels al voor de prijsstijgingen ingekocht. Cijfers kent ze niet, want de bouwkosten liggen bij de RUG, niet bij de faculteit.

Consequenties

Maar de RUG heeft die cijfers ook niet, meldt RUG-woordvoerder Elies Kouwenhoven: ‘Natuurlijk zien we de prijsontwikkelingen en realiseren ons dat dit waarschijnlijk ook voor onze projecten consequenties gaat hebben in de toekomst. Alleen weten we nog niet hoe groot deze zijn.’

Eerder was al bekend dat de faculteit een nieuw onderwijsgebouw wil in de binnenstad. De verbouwing van de voormalige openbare bibliotheek is nog bezig. Het pand wordt onder meer een verdieping hoger gemaakt en er komt een ingang naar de fietsenkelder. 

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties