In de UB

Door Wouter Sipma

‘Hee Sjoerd.’

‘Ha Robin.’

‘Hoe gaat-ie?’

‘Beetje brak; afgelopen weekend bij mijn ouders hebben we de restjes van de kerstmaaltijd opgemaakt. Dat wil zeggen, de drank die is overgebleven. Elk jaar kopen ze veel te veel in en ergens in januari moet dat dan op. Broeder, die ouwe lui kunnen zuipen, niet bíj te houden.’

‘Je hoeft toch niet mee te doen?’

‘Probeer maar eens nee te zeggen.’

‘Oké… en nu voor tentamens aan de slag?’

‘Ja. Van m’n ene vak waren de colleges steeds om 9 uur, dus die kon ik echt niet halen. Met een weekje kluizenaren moet ik ‘m wel kunnen binnentikken. Het tentamen is trouwens ook om 9 uur, dus goede kans dat ik de resit nodig ga hebben.’

‘Luie zak.’

‘Négen úúr!’

‘Weet je wel hoe goed het is om vroeg op te staan, dan heb je nog wat aan je dag.’

‘Een extended kater bedoel je’.

‘Nou ja, het zal wel. Ik heb vier tentamens, waarvan twee op dezelfde dag, zó kut. Dan nog twee papers en ik moet deze maand nog een onderzoeksvoorstel inleveren voor die PhD-plek. Voor die papers heb ik gelukkig wel uitstel geregeld bij de professor.’

‘Eh, en dan heb je nog tijd voor koffie?’

‘Ja, mijn sociale leven is beperkt tot de UB, dus ik moet wel. Voel je vereerd, zou ik zeggen. Wat wil je trouwens hebben, latte roasted hazelnut temptation?’

‘Flikker op, ik wil gewoon koffie’.

‘Oké, dat kan ook. Extra sterk, I guess?’

‘Heel sterk’.

‘Heb je trouwens die nieuwe Asian in de kantines al geprobeerd?’

‘Die Yab Yum? Ja, hun kechsaus is echt heerlijk.’

‘Heel grappig. Yam Yam to Go, heet het. De prijzen zijn wel gestegen, net nu ik al mijn dagen op de uni doorbreng.’

‘Dat deed je toch altijd al? En trouwens, die prijsstijgingen kon je op wachten, zo gaat het altijd bij zo’n uitbesteding’.

‘Vreselijk, dat kapitalisme. Ik opteer voor een boycot’.

‘Dat kapitalisme heeft je wel je anders wel je roasted hazelnut quinoa yoga temptation gegeven. Bonne chance met je boycot trouwens, nog even en de prijzen zijn marktconform.’

‘Zwartkijker.’

‘Realist. Ah, daar loopt Fidel, die doet filosofie. – Hey Fidel, what do you think about the new caterer?’

A revolution is not a bed of roses.’

‘Haha, vage gast is het ook. Anyways, ik ga maar weer eens aan de studie, succes nog even, thanks voor de koffie.’

‘Thanks, no thanks. Jij ook succes!’

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties