Video: In de bres voor minder stress

Werkdruk en werkstress te lijf gaan met een complimentje? Het schijnt te helpen. De UK-helden proberen het uit op de RUG. En… werkt het ook? Bekijk het ontzettend leuke filmpje (compliment voor onze cameraman).
Video Robbert Andringa

Deze week is het de Week van de Werkstress. In het hele land organiseren een kleine tweehonderd bedrijven en instellingen activiteiten om werkstress aan te pakken en het werkplezier te vergroten.

Ongeveer een op de drie werknemers heeft last van werkdruk, stelt vakbond FNV. Ook op de RUG wordt er veel over gemopperd. Werkdruk en -stress zijn niet alleen vervelend, maar op den duur ook slecht voor je gezondheid, aldus de bond. Het kan leiden tot werkstress, burn-out of hart- en vaatziekten.

De boodschap van de FNV? Als je een hoge werkdruk hebt, ga dan eens met een verfrissende blik aan de slag met het geven van complimenten. Wanneer je je werk positief beleeft en plezierig samenwerkt, zul je de werkdruk ook als minder zwaar ervaren.

(Noot hoofdredactie: Beste auteur, dit was een héél leuk stukje. Complimenten!)

 

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties