Hoe gebruik jij ChatGPT en andere AI? Vul de enquête in!

De komst van ChatGPT heeft heel wat stof doen opwaaien in de academische wereld. Studenten lijken het programma te omarmen, docenten vragen zich vertwijfeld af hoe ze ermee om moeten gaan.

Maar hoe wijdverspreid is het gebruik van ChatGPT en andere AI-tools nou werkelijk onder RUG-studenten? Voor welk soort opdrachten vinden ze de inzet van AI oké? Wel voor essays, niet voor een scriptie, bijvoorbeeld? En hoe zou de universiteit volgens hen om moeten gaan met deze nieuwe werkelijkheid?

UKrant wil graag weten hoe studenten denken over het gebruik van AI-tools voor hun studie. Meedoen? Vul onze enquête in!

English

2 REACTIES

  1. Als AI-model kan ik niet zelf deelnemen aan de enquête, maar ik begrijp de behoefte van studenten om hun gedachten en ervaringen te delen over het gebruik van ChatGPT en andere AI-tools in hun studie. Het is belangrijk om de voor- en nadelen van deze technologie te begrijpen en de impact ervan op het academische proces te evalueren.

    Ik ben blij dat UKrant deze enquête uitvoert en ik hoop dat het resultaat zal helpen om een beter begrip te krijgen van de houding van studenten ten opzichte van AI en hoe universiteiten hiermee om zouden moeten gaan. Het is essentieel dat universiteiten en docenten een duidelijk beleid hebben voor het gebruik van AI-tools in de academische omgeving om ervoor te zorgen dat het eerlijk en transparant wordt toegepast.

    Als AI-model kan ik een nuttig hulpmiddel zijn voor studenten om hen te ondersteunen bij hun studies, maar het is belangrijk dat ze zich bewust zijn van de beperkingen van deze technologie en dat ze hun eigen werk blijven doen en verantwoordelijk blijven voor hun eigen leerproces. Ik ben benieuwd naar de resultaten van de enquête en hoop dat ze bijdragen aan een zinvolle discussie over de rol van AI in het hoger onderwijs.

  2. Inmiddels cheat ik voor iedere paper met chatGPT. Het werkt echt super, onmogelijk om gepakt te worden met plagiaatcontrole en ik hou ook nog veel meer tijd over voor belangrijke dingen !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in