Happie eten voor het goede doel

Een maand lang runnen studenten restaurant Happietaria. Je kunt er gezellig een hapje eten en tegelijkertijd het goede doel steunen.
Door Lidian Boelens

Sinds 20 november zijn er weer magische dingen gaande in het wat klinisch ogende gebouw aan de Henri Dunantlaan 2, zo’n tien minuutjes fietsen van het centrum van Groningen.

In wat eerst een lege, kille ruimte was, schitteren kaarsjes en lampjes in het schemerdonker, zijn tafels gezellig opgemaakt en ploeteren tientallen vrijwilligers in de keuken om voor alle 180 gasten weer een fijne maaltijd neer te zetten.

Pop-up

Elk jaar stampt een groepje studenten Happietaria uit de grond. Het pop-uprestaurant draait volledig op vrijwilligers, variërend van een groep vrienden tot moeders met hun kroost. Allemaal zetten ze zich in voor het goede doel, waar honderd procent van de winst naartoe gaat. Dit jaar rampenpreventie in Bangladesh, Nepal en India.

Happietaria is nog tot 20 december geopend, van maandag tot en met zaterdag. Reserveren kan via de website: happietariagroningen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reacties met een link worden beoordeeld en kunnen worden geweigerd. / Comments containing a link will be reviewed and may not be published.

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in