Gyascoach Rogier Blink beschuldigd van ongewenst gedrag

Coach en olympisch roeier Rogier Blink (39), die onder meer voor studentenroeivereniging Gyas werkt, zou de afgelopen jaren meermaals ongewenst gedrag hebben vertoond. Dat meldt NLroei, een website over roeien.

Een paar jaar geleden kwam Blink negatief in het nieuws vanwege een geweldsincident binnen de vereniging. Hij zou toen fysiek geweld hebben gebruikt tegen een collega-coach van de vereniging, meldde NLroei destijds.

Nu is Blink, tweevoudig olympisch roeier namens Nederland, opnieuw in opspraak, ditmaal vanwege verbaal geweld. Volgens RoeiNL kreeg een bestuurslid van Gyas ‘deze zomer de volle laag toen Blink als professioneel roeicoach in dienst van die Groningse studentenclub het ergens niet mee eens was’.

Vijf bronnen

Het verhaal wordt door vijf bronnen bevestigd, aldus NLroei. Die willen anoniem blijven ‘omdat zij zich de woede van Blink niet op de hals willen halen’. Ook stelt het nieuwsmedium dat Blink volgens (oud-)Gyanen ‘matig met kritiek kan omgaan, snel verbaal agressief wordt en intimideert’.

Gyas wil niet op de zaak ingaan. In reactie op een verzoek van UKrant schrijft het bestuur: ‘Wij gaan niet in op de relatie tussen Gyas en haar werknemers.’

Veilig sportklimaat

Op het verzoek om iets te zeggen over ongewenste omgangsvormen, stelt het bestuur dat ze zich aansluit bij het actieplan ‘Naar een veiliger sportklimaat’ van het ministerie van VWS, de sportbonden, NOC*NSF en gemeenten.

Zowel het bestuur van Gyas als de Nederlandse Roeibond heeft geen maatregelen tegen Blink getroffen.

(link: https://nlroei.nl/coach-blink-weer-in-de-fout-td-evertse-vindt-onafhankelijk-onderzoek-niet-nodig/)

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties