Team RUG en Hanze wordt derde in Batavierenrace

Een gezamenlijk team van RUG en Hanze is dit weekend derde geworden in universiteitscompetitie van de Batavierenrace. Het Groningse studententeam Kon Minder werd tweede in het algemeen klassement.
Door Joas de Jong

Ongeveer 8500 studenten uit heel Nederland namen deel aan de grootste estafetteloop ter wereld en het grootste studentensportevenement van Nederland.

In 25 etappes renden de teams van Nijmegen via Duitsland, de Achterhoek, het Twentse platteland en Enschede naar de campus van de Universiteit Twente. Na afloop vond daar als afsluiter het grootste studentenfeest in de Benelux plaats.

Verkeerd gereden

Het RUG-Hanzeteam legde de 175 kilometer af in 10:39:32. Dat was 28 seconden meer dan het team van Wageningen. ‘We zijn verkeerd gereden tijdens de nacht, waardoor we wat tijd zijn misgelopen’, zegt deelnemer Martijn van Haren. ‘We hebben er hard voor gewerkt, want we gaan natuurlijk wel voor de winst. Aan de ene kant jammer dat we niet hebben gewonnen, maar de ploegen die hoger zijn geëindigd, waren gewoon beter.’

Kon Minder, bestaande uit oud-lopers van het ACLO team, leden van atletiekvereniging Vitalis en nog een handvol andere studenten, liep de tocht uit in 11:04:39. ‘Het was een beetje een mengelmoes van goede lopers uit het Noorden’, vertelt  teamleider Rindert Miedema. ‘We wilden natuurlijk wel voor plek één gaan, maar Leuven was te goed. Het is lastig om de competitie aan te gaan met een universiteitsteam.’

Andere Groningse teams die hoog in het klassement belandden waren G.S.T.V. Tritanium (19), GSV (21), Tjas (22) en Gyas (24).

Rector magnificus

Ook rector magnificus Elmer Sterken liep een stukje mee. De laatste etappe stond hij in de startblokken op de Oude Markt van Enschede. Sterken deed niet mee in een team, maar was net als vorige jaren door de organisatie gevraagd mee te lopen.

Hij hoopte de 7,8 kilometer in minder dan veertig minuten te lopen, dat is hem ruim gelukt. Na 36 minuten en 40 seconden passeerde hij de eindstreep op de atletiekbaan van de Universiteit Twente.

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties