Gratis de KEI-week door

Het bonnenboekje: hét kostbare boekwerk dat de KEI-loper goedkoop of zelfs gratis door de KEI-week loodst. Wat zijn de beste deals en wanneer besteed je je bonnen?
Door Lucia Grijpink

Dit jaar is het boekje dikker dan ooit. Zo dik zelfs, dat het vrijwel onmogelijk is om het boekje in een week uit te spelen. Daarom heeft Ukrant.nl voor jou een schifting gemaakt. Want de echte acties, zijn de gratis acties. Dus geen 2+1 gratis of 10% korting, nee: simpelweg zonder portemonnee de week doorkomen. Zie hier de route voor een gratis KEI-week.

Maandag

Vandaag is waarschijnlijk een van de weinige dagen dat je tussen 12.00 en 15.00 uur al op de been bent. Dit is dus het moment om de gratis tosti af te halen bij studentenvereniging Navigators (47).

Een goede bodem is hard nodig, want je kunt gratis bier en shotjes krijgen bij studentenvereniging Unitas (36). Het aantal glazen is niet gespecificeerd, dus dat wordt vast een mooie kennismaking met je groepje.

Dinsdag

Vanavond moet er gezongen worden, dus om de keeltjes te smeren zijn er vitamientjes nodig. Gelukkig heeft studentenvereniging Bernlef (44) een ‘Fergees Fryske lunsj of smoothie actie’. Het pompeblêdbroodje ziet er in zwartwit niet heel smakelijk uit, maar goed, het is wel fergees: gratis dus.

Als je je keel helemaal schor hebt gezongen, heeft &zo (1,2) maar liefst twee gratis cocktails om de pijn wat te verzachten. Ook staat er een gratis shotje voor je klaar bij Pacific (16). Zo kun je weer de hele avond vooruit.

Woensdag

Een tikkeltje brak rol je je bed uit. Echt honger heb je niet, maar iets zouts gaat er wel in. Als je nog even doorrolt richting de Brouwerij, kun je daar bij Europese studentenvereniging Aegee (48) gratis lunchen met een pizzaatje.

’s Avonds is het dan eindelijk tijd voor de kroegentocht. Het bonnenboekje staat vol met goede bieracties (ook geldig voor frisdrank, voor de liefhebbers) maar om de avond gratis door te komen, zul je aan de shotjes moeten. Je kunt ze voor niks halen bij de Negende Cirkel (12), de Brouwerij (25), de Drie Gezusters (50) en het Feest (3). Deze kroegen zitten allemaal op kruipafstand van elkaar, dus geen smoesjes.

Als midnight snack haal je nog een zak friet met mayo of curry bij MAX (16). Hopelijk helpt het tegen de kater.

Donderdag

Helaas, de alcohol heeft zijn sporen achtergelaten. Het KEI-katerstadium is bereikt. De enige remedie daartegen is de gratis brakke brunch & smoothie bij studentenvereniging Dizkartes (53). Er staat geen tijd bij vermeld, dus daar hoef je je niet druk om te maken.

Overigens hebben ze bij Dizkartes (40) ook gratis despo’s en ice tea green, dus je houdt het daar wel een paar uurtjes vol.

Als je een beetje bent bijgekomen, moet je wel weer opladen voor vanavond. Er staan namelijk nog twee KEI-avonden voor de deur. Dus ga nog even naar de &zo (1,2) voor twee gratis shotjes, en je kunt weer.

Vrijdag

Je hebt de gratis KEI-week bijna overleefd. Vanavond is het eindfeest nog en daar wil je natuurlijk maximaal van genieten. Bij Unitas (68) ligt de tweede gratis tosti van de week op je te wachten. Je kunt hier wel de tijd voor nemen, want ze zijn tot 17.00 uur beschikbaar.

Voor die extra energieboost heeft Doppio maar liefst twee iced cappuccino’s klaar staan. Daar moet het nog wel even op vol te houden zijn. Neem wel af een toe een hapje pizza tegen de brain freeze.

Eervolle vermelding

Het zal je misschien opgevallen zijn dat er weinig gratis avondmaaltijden in het bonnenboekje zijn opgenomen. KEI-leiders kunnen wel gratis aanschuiven bij het Zwarte Schaap (23) en ’t Pannekoekschip (46). Misschien is het dus een idee om de groene T-shirts te rouleren of doggy bags te gebruiken.

Een eervolle vermelding gaat naar de verschillende zonnebank en brazilian wax bonnetjes. Fijn dat er in deze regenachtige tijden ook aan de bikini body gedacht wordt. Hiervoor ben je bij CHIC in de Poelestraat (61) overigens veel goedkoper uit dan bij Sunday’s (56).

De Pastafabriek is zo vrij geweest om een hele liter water voor 1 euro weg te geven, waarvoor applaus. Je kunt er ook voor kiezen om bij de Ukrant.nl redactie, die een paar meter verder zit, je dorst te komen lessen. Wij schenken onbeperkt water voor noppes. De keuze is aan jou.

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties