Gouden hark voor ‘graaiers’

SP-jongerenorganisatie ROOD heeft woensdagochtend een goud gespoten hark uitgereikt aan de hotelmanager van The Student Hotel, vanwege het ‘graaigedrag’ van het concern.
Door Peter Keizer

Volgens ROOD wordt het hotel door de gemeente gebruikt als studentenhuisvesting, maar hebben bewoners er veel minder rechten dan kamerbewoners en zijn de kamers er tenminste tweehonderd euro duurder dan een studentenkamer.

‘The Student Hotel is een ontzettend rare constructie. Doordat ze onder het hotelrecht vallen, kunnen ze bizar hoge prijzen vragen. Veel buitenlandse studenten zijn hier de dupe van, omdat zij niet doorhebben waar ze precies voor tekenen. De gemeente zou haar verantwoordelijkheid moeten nemen en deze studenten beschermen tegen de
graaiers van The Student Hotel’, zegt woordvoerder Floor Mertens.

De hotelmanager, die de hark in ontvangst nam en met de leden van ROOD op de foto ging, wil niet reageren. Hij verwijst naar de eerdere verklaring van het concern, waarin The Student Hotel zegt dat de hotelkamerprijs niet te vergelijken is met de huurprijs van een studentenkamer. Studenten hebben er volgens het concern een volledig ingerichte kamer, kunnen gebruikmaken van een fiets, internet, keukenapparatuur en een fitnessruimte.

‘Studenten zijn vrij in het maken van een keuze voor een studentenhotel als dit aansluit op hun wensen. The Student Hotel biedt internationale studenten – en andere gebruikers – een additionele mogelijkheid om te verblijven. De internationale studenten kunnen er bijvoorbeeld ook voor kiezen om in een ander hotel te verblijven, of in een andersoortige accommodatie. Die keuze is aan de student’, aldus het bedrijf.

Huurrecht

De hotelkamers zijn volgens het concern vooral interessant voor buitenlandse studenten die korte tijd in Nederland verblijven. Die studenten hebben geen vrienden of familie die ze kan helpen bij het vinden van een kamer, en hebben geen recht op huursubsidie of sociale voorzieningen, maar wel behoefte aan zekerheid en betrouwbaarheid, aldus The Student Hotel.

In Leiden bepaalde de gemeenteraad enkele weken geleden dat studentenhotels onder het huurrecht moeten vallen. ROOD wil in Groningen hetzelfde bereiken.

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties