Geen weekendtentamens meer

Zwoegen op tentamens tijdens de avonduren en in de weekenden hoeft straks waarschijnlijk niet meer, nu de RUG besloten heeft de Aletta Jacobshal uit te breiden.
Door Peter Keizer

De RUG wil het ruimtegebrek tijdens tentamenperiodes oplossen door de Aletta Jacobshal uit te breiden met een extra tentamenzaal met 600 digitale plekken. Daarnaast komen er twee collegezalen met 450 en 200 plekken.

‘Dan is het in principe niet meer nodig om in de weekenden tentamens af te nemen’, zegt universiteitsbestuurder Jan de Jeu. ‘Maar helemaal uitsluiten kan ik het niet.’

Overvol

De tentamenzalen zitten al jaren overvol, omdat alle faculteiten op hetzelfde moment tentamens hebben. Ook wordt er vaker getoetst. In voorgaande jaren huurde de RUG zalen in Martiniplaza om het ruimtegebrek op te lossen, maar dat blijkt niet altijd mogelijk.

‘Met deze uitbreiding verwachten we dat we de vraag naar tentamenplekken volledig intern kunnen oplossen en dat er geen externe zalen meer gehuurd hoeven te worden’, reageert RUG-woordvoerder Gernant Deekens. Maar ook hij houdt een slag om de arm. ‘Dit is een inschatting op basis van de huidige vraag naar tentamens.’

Ontwerp

Nu het besluit tot uitbreiding is genomen, wordt de gebouwendienst van de universiteit aan het werk gezet. ‘De volgende stap is nu dat er een voorlopig ontwerp wordt gemaakt en dat het project wordt aanbesteed’, zegt Deekens.

De RUG verwacht dat de nieuwe tentamenzaal en collegezalen in september 2018 in gebruik kunnen worden genomen.

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties