Geen Nacht in 2017

Er komt volgend jaar geen Nacht van Kunst & Wetenschap. De organisatie gaat nadenken over een nieuwe opzet.
Door Peter Keizer

Dat bevestigt RUG-woordvoerder Gernant Deekens dinsdag. Na zeven edities willen de partners in het Akkoord van Groningen – gemeente, RUG, Hanzehogeschool en het UMCG – samen met het Groninger Forum het komende jaar nadenken over een nieuwe en toekomstbestendige opzet van het festival.

Het wetenschappelijk en cultureel talent van Groningen verdient een uitdagender podium en een groter publiek, aldus de partners. Begin volgend jaar wordt de knoop doorgehakt over het nieuwe festival, dat in 2018 moet plaatsvinden.

Duizenden minder

De laatste Nacht, in juni dit jaar, trok ‘slechts’ drieduizend bezoekers, net als het jaar ervoor. In 2011, 2012 en 2013 lag het aantal bezoekers rond de vijftienduizend. Het Groninger Museum alleen trok in die jaren al vijfduizend bezoekers.

Toen het Groninger Forum in 2015 bij de organisatie van het festival werd betrokken, is besloten compactere versies van De Nacht van Kunst & Wetenschap te organiseren. ‘We focussen ons nu meer op kunst en wetenschap dan op muziekoptredens. Er zijn geen buitenpodia meer die voor iedereen toegankelijk zijn. Muziek is natuurlijk ook een kunstvorm, maar we zijn geen muziekfestival’, zei Milou de Boer van De Nacht eerder.

De Nacht heeft als doel om kunst en wetenschap op een laagdrempelige manier toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties