Fietsenchaos voor even terug

Een tekort aan fietsstewards leidt tot een terugkeer van de chaos bij de UB en het Harmoniegebouw. Nieuwe studenten zetten hun tweewielers overal neer.
Door Christien Boomsma

Normaal zijn er vijf stewards die studenten erop wijzen waar ze hun fietsen wel en niet neer mogen zetten. Door ‘omstandigheden’ zijn er echter nog maar drie. ‘Heel jammer’, beaamt facility manager Albert van der Kloet van de UB. ‘Vooral omdat het studiejaar nu net begonnen is.’

Robert Rossingh van de interne dienst van de letteren en rechten beaamt het probleem. De stewards proberen zich nu vooral op de knelpunten te richten, maar ze kunnen de drukte niet aan. ‘We zijn verwend geraakt. Zo merk je dat ze wel degelijk belangrijk werk verrichten.’

Wegsleepregeling

De universiteit worstelde jaren achtereen met fietsenoverlast. Fietsklemmen, wegsleepregelingen en voortdurend ‘posten’ van portiers bleken niet genoeg om studenten ertoe te brengen hun fiets in de rekken of kelders te plaatsen. Nooduitgangen en vluchtwegen raakten verstopt, waardoor de veiligheid in gevaar kwam.

De RUG zoekt nieuwe stewards om het probleem op te lossen. Op dit moment worden er gesprekken gevoerd met nieuwe kandidaten. Rossingh hoopt dat het probleem volgende maand voorbij is.

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties