Feringa naar Yantai?

Volgens Chinese media wordt Ben Feringa, de RUG-hoogleraar die onlangs de Nobelprijs won, het hoofd van de opleiding toegepaste chemie in China. Maar volgens Feringa worden hem woorden in de mond gelegd.
Door Traci White / Vertaling door Sarah van Steenderen

Als de UK hem benadert voor een reactie op het bewuste artikel, zegt Feringa direct dat er niets van klopt.

‘Ik las tot mijn verrassing in een Chinees artikel dat “hoogleraar Ben Feringa van de RUG in Nederland de opbouw van de Faculteit Toegepaste Chemie, een van de eerste vier bacheloropleidingen van de RUG in Yantai, zal verzorgen”’, zegt hij.

‘Ik vind het wel raar dat iemand zoiets schrijft, terwijl ik dat nooit gezegd heb’, verklaart Feringa. ‘Er was één iemand die me naar Yantai vroeg, en het enige wat ik daarop zei was dat de RUG een campus in Yantai ging openen’, zegt Feringa. ‘Ik ben op geen enkele wijze bij de plannen betrokken, dus ik heb er verder ook niets over gezegd. Het is echt je reinste onzin.’

‘Geen officiële mening’

De bachelor scheikunde staat op de lijst van opleidingen die de RUG uiteindelijk in China hoopt aan te bieden, maar Feringa zegt geen ‘officiële mening’ te hebben over de plannen voor een branchcampus in Azië.

De bewering dat de hoogleraar betrokken zou zijn bij de campus in Yantai komt uit een artikel op de website van Qilu Evening News, een avondkrant uit de provincie Shandong, waar Yantai ligt.

Feringa heeft nog geen officiële mededelingen gedaan over de mogelijkheid om ter zijner tijd in Yantai aan de slag te gaan, maar een van de mannen met wie hij de Nobelprijs won – Fraser Stoddard – werkte enige tijd als gastdocent aan de Tianjin University. Stoddard heeft daar een laboratorium voor moleculair syntheseonderzoek opgezet.

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties