En de beste studentenband is…

The Mudd mag zich de beste studentenband van 2017 noemen. Het viertal won donderdagavond de Usva Battle of the Bands. De tweede plaats ging naar de internationale rockband Motherland.
Tekst en video door Wouter Hoogland

De driekoppige jury, bestaande uit Melanie Schiller (docent mediastudies aan de RUG), Stefan van der Wielen (zanger van Orange Skyline) en Bram Vink (zanger van Marble Heart), koos de winnaar uit vier studentenbands. The Mudd maakte indruk met sterke composities, die geworteld lijken in de alternatieve rock van de jaren negentig.

De nummer twee, Motherland, past goed bij het thema van de avond: People of the World. De band bestaat namelijk volledig uit buitenlandse studenten. De winnaar van vorig jaar, de geneeskundestudenten van E Causa Ignota, wisten hun titel niet te prolongeren. Ook de buitenlandse geneeskundestudenten van Auricle vielen niet in de prijzen.

The Mudd wint, naast het recht om zichzelf de beste studentenband te noemen, een podiumplaats op het festival Usva at the Park. De vijfde editie van het festival is op 28 juni in het Noorderplantsoen. Daarnaast ontvangt The Mudd een tegoedbon van 200 euro voor muziekwinkel Plato.

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties