Eindelijk plekje voor kunstwerk

De RUG heeft eindelijk een plek gevonden voor het lustrumkunstwerk dat de universiteit in 2014 voor haar vierhonderdste verjaardag liet maken door de Duitse kunstenaar Julius Popp.
Door Peter Keizer

Het kunstwerk komt op de toekomstige Healthy Ageing Campus te staan, nabij de Bloemsingel en Vrydemalaan. De exacte locatie wordt later bepaald, laat de universiteit in een persbericht weten. Volgend jaar begint de ontwerpfase van de nieuwe campus.

Het kunstwerk met de naam ‘Imagine for Infinity’ zou tijdens de lustrumviering in 2014 worden onthuld op het Broerplein. Het kunstwerk was toen echter nog niet klaar. Ook zou het moderne kunstwerk niet bij de uitstraling van het plein passen.

Waterval

Het universiteitsbestuur besloot later dat het beeld van Aletta Jacobs, de eerste vrouwelijke student en arts van Nederland, van het Harmonieplein zou worden gehaald om plaats te maken voor het kunstwerk van Popp. Het beeld van Jacobs zou dan naar het Broerplein verhuizen. Maar de gemeente ging daar niet mee akkoord.

Wanneer het lustrumkunstwerk zal worden onthuld, is nog niet duidelijk. Hoe het eruitziet wil de universiteit nog niet bekendmaken.

Popp is vooral bekend van zijn watervallen waarbij de druppels woorden en zinnen vormen. Voor het RUG-lustrumkunstwerk kunnen ook woorden worden aangeleverd. Hoe dat precies in zijn werk zal gaan, is nog niet duidelijk.

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties