Eigen woontoren voor UCG-studenten gereed

Ruim tweehonderd studenten van University College Groningen (UCG) kunnen in het nieuwe jaar verhuizen naar woontoren Libertas op de Healthy Ageing Campus. Het gebouw werd deze week opgeleverd.

Na ruim zes jaar plannen en negentien maanden bouwen is het gedroomde nieuwe pand voor de UCG-studenten eindelijk klaar. Studenten die nu nog in Frascati wonen – een omgebouwd kantoorpand naast het Hoofdstation – mogen na oud en nieuw als eerste verhuizen.

Libertas is een gebouw van zestig meter hoog met achttien verdiepingen en staat op de kop van de Healthy Ageing Campus op de hoek van de Vrydemalaan en het Wouter van Doeverenplein. Studenten krijgen een kamer met eigen badkamer en delen per cluster een keuken. Ook zijn er gezamenlijke wasserettes, een dakterras en een studieruimte.

Het gebouw is eigendom van woningcorporatie Nijestee, maar wordt beheerd door SSH Student Housing. Een deel van de kamers zal gemeubileerd worden verhuurd. Op die manier is er zowel ruimte voor de bachelorstudenten van UCG die drie jaar blijven, als voor studenten die kortere tijd in Groningen studeren.

Engels

6 REACTIES

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

6 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties