Edward van de Vendel is de nieuwe gastschrijver van de RUG

Kinder- en jeugdboekenschrijver Edward van de Vendel is de nieuwe gastschrijver van de RUG. Hij volgt de Groningse schrijver Auke Hulst op.
Door Giulia Fabrizi

Als gastschrijver geeft Van de Vendel volgend najaar een serie van drie lezingen en een openbaar interview. In zijn lezingen zal hij ingaan op klassiekers uit de kinder- en jeugdliteratuur, queer-boeken en de raakvlakken van literatuur met het Eurovisie Songfestival.

Van de Vendel schreef ruim negentig boeken en won onder meer negen keer de Zilveren Griffel. Ook werd hij vier keer genomineerd voor de internationale Astrid Lindgren Memorial Award.

Zijn eerste publicaties verschenen in de jeugdbijlage van Vrij Nederland. Zijn eerste jeugdroman De dagen van de bluegrassliefde verscheen in 1999 en beschrijft de relatie tussen twee jongens. Hij is ook vertaler, onder meer van de populaire reeks De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen.

De RUG nodigt sinds 1986 gastschrijvers uit. Voorgangers van Van de Vendel zijn onder anderen Ellen Deckwitz, Arthur Japin, Kader Abdollah en Marjoleine de Vos.

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties