Drs. Vijfje wint cup met de grote oren

De studentes van zaalvoetbalteam Drs. Vijfje hebben de KNVB Bekerfinale gewonnen. In de Topsporthal Rotterdam versloegen ze de Amsterdammers van OS Lusitanos met 7-3.
Door Giulia Fabrizi

Aangemoedigd door een buslading supporters won Drs. Vijfje Vrouwen 1 op Goede vrijdag een van de twee hoogste prijzen in het Nederlandse zaalvoetbal. Mede door speelsters Jet Nooteboom (3 doelpunten), Tessa Peters (2 doelpunten), Laura de Groen (1 doelpunt) en Arte Brueren (1 doelpunt), kon het team daardoor voor de eerste keer ‘de cup met de grote oren’ mee naar Groningen nemen.

‘We hadden met z’n allen één doel’, zegt trainster Teuny Bosma, ‘dat was zo ver mogelijk komen. Maar als je dan in de finale staat, wil je winnen ook. Dan wil je het hoofdnummer zijn.’

Landskampioen

Ook voor de andere hoogste prijs van Nederland, de landstitel, staan de vrouwen van Drs. Vijfje er goed voor. In de landelijke eredivisie behoren ze tot de beste vier (van twaalf teams).

‘Vrijdag beginnen we aan de play-offs’, zegt Bosma. ‘Alle vier de teams beginnen weer op nul. De twee teams die twee van de drie wedstrijden winnen, spelen tegen elkaar om de titel.’

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties