Doerak is nu officieel RUG-student

De pluizige universiteitskat Doerak heeft donderdag zijn studentenpas ontvangen. De welbekende kater, die vaak te vinden is bij het Harmoniegebouw, mag zich nu officieel student aan de Rijksuniversiteit Groningen noemen.
Door Joas de Jong

Een kwartier voor de uitreiking komen de eigenaren van Doerak, Sandra en Ekko Ros, aanlopen met de beroemde kat in zijn favoriete doos. Hoewel Doerak vanaf acht uur ’s ochtends al te vinden was bij het Harmoniegebouw, was hij een uur voordat hij zijn studentenpas zou ontvangen weer naar huis gelopen.

Ekko Ros is erg dankbaar voor alle aandacht die Doerak heeft gekregen de afgelopen maanden. ‘Hij was echt in rouw nadat onze andere kat was overleden. We hebben dat wel vaker meegemaakt met onze katten, maar Doerak is echt een dramaqueen en had er wel een halfjaar last van. De aandacht die hij krijgt van studenten heeft hem enorm geholpen.’

Grote moment

Ondertussen installeert Doerak zich weer op het plateau in de tussenruimte van het achterste gebouw van het Harmoniecomplex, wachtend op zijn grote moment. De studenten die voorbij lopen, kennen hem allemaal en geven hem graag een aai door zijn dikke vacht.

Dan vindt de daadwerkelijke uitreiking plaats, waarbij Doerak zijn studentenpasje in ontvangst neemt samen met een pakket met lekkere snoepjes. Die moeten hem helpen bij zijn lange studeersessies.

Hoewel Doerak al onofficieel professor is, begint hij nu aan zijn echte studentenavontuur aan de RUG. Doerak doet het liefst zo veel mogelijk vakken van verschillende studies. Eigenlijk maakt het hem niet uit wat hij leert, zolang het maar knus is in de collegezaal. Medewerkers van de RUG wensen Doerak veel succes met zijn academische loopbaan en zeggen hem dat hij zijn best moet doen op zijn scriptie.

Kattenboek

In de Universiteitsbibliotheek ligt al een speciaal kattenboek klaar voor Doerak, die hij met zijn nieuwe pasje kan komen ophalen. Doerak heeft zijn eigen studentnummer, dus kan hij nu inloggen op Nestor om zich in te schrijven voor allerlei leuke vakken over de geschiedenis van katten om vervolgens in slaap te vallen bij de colleges.

Of Doerak ook collegegeld moet gaan betalen, laat baasje Ros nog in het midden. Wel wil Doerak graag lid worden van een studentenvereniging. Ros heeft al gemaild naar een studentenvereniging in Groningen. Maar dat bestuur liet weten dat dat niet kan; alleen mensen mogen lid worden, luidde het antwoord.

Of Doerak deze dag studentikoos afsluit en morgen wakker wordt met een kater, wil hij zelf niet zeggen.

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties