Dodelijk steekincident Jaagpad houdt RUG’ers niet van de weg

De dodelijke steekpartij die vorige week dinsdag op het Jaagpad langs de Zernike-campus plaatsvond, lijkt weinig RUG-studenten en -medewerkers schrik aan te jagen.
Door Giulia Fabrizi

Zowel de RUG als de Hanzehogeschool adviseerden mensen maandag om niet alleen op en nabij Zernike te fietsen of te lopen. Dinsdagmiddag rond lunchtijd fietst en loopt een groot deel van de mensen langs de ACLO nog altijd alleen het Jaagpad op.

Waarschuwing

Student internationale betrekkingen Rachel Koehoorn (20) heeft wel over de waarschuwing nagedacht, maar is er niet bang van geworden. ‘Je weet niet precies wat er is gebeurd’, zegt ze. ‘Voor hetzelfde geld was het een ruzie tussen twee mensen die elkaar kenden.’ Bovendien, voegt ze eraan toe, is het nu klaarlichte dag. ‘Dat voelt veiliger. Als het donker is ben ik vrijwel nooit alleen onderweg. Niet vanwege wat er is gebeurd, hoor. Dat vind ik gewoon verantwoordelijker.’

Sommige mensen blijken de waarschuwing van de onderwijsinstellingen niet te hebben gezien. ‘Ik wist er niet van’, zegt een RUG-medewerkster die niet bij naam genoemd wil worden en in haar lunchpauze alleen langs het Jaagpad loopt. Ze begrijpt de waarschuwing, maar is zelf niet bang. ‘Er wordt onderling natuurlijk wel over het incident gesproken, maar ik heb niet het gevoel dat ik hier nu gevaar loop.’

Snelste route

Student David Staar (22) denkt fietsend op het Jaagpad vooral aan het essay dat hij morgen moet inleveren. ‘Ik heb het verhaal wel meegekregen, maar bedenk nu je het me vraagt pas dat die steekpartij hier was’, zegt hij. ‘Ze hebben de dader nog niet te pakken, toch? Het zou mooi zijn als dat snel gebeurde, maar ik zal dit fietspad niet snel vermijden. Het blijft de snelste route naar college.’

Op dinsdagavond 14 mei stak een nog onbekende dader de 27-jarige Hidde Bergman uit Midwolda neer op het Jaagpad langs het Zernike-terrein. Bergman was aan het sporten toen hij werd neergestoken.

Tips

Over de motieven van de steekpartij kan de politie nog niets zeggen. Wel heeft ze zondagavond een compositietekening van de mogelijke dader vrijgegeven. Behalve de honderd tips die de politie al had ontvangen, leverde de tekening nog eens 76 tips op.

Dinsdagavond besteedt het televisieprogramma Opsporing Verzocht aandacht aan de moordzaak.

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties