Oudste studentenflat is weer als nieuw en kan tegen een stootje

De renovatie van de vijftig jaar oude Duindoornflat, het oudste studentencomplex in Groningen, is afgerond. De Dragant, zoals het gebouw nu officieel heet, is verbouwd tot een aardbevingsbestendig appartementencomplex.
by Valeska Schietinger

Het werk aan de oude Duindoornflat in de wijk Selwerd heeft één jaar geduurd.  Wethouder Roeland van der Schaaf opende de vernieuwde flat in Selwerd maandagmiddag.

De renovatie moet ervoor zorgen dat de flat nog eens een halve eeuw mee kan gaan. De 314 kamers werden gemoderniseerd en vergroot van elf naar achttien vierkante meter. De kamers hebben nu ook hun eigen toilet en douche in plaats van gedeelde badkamers.

De keukens moeten nog wel gedeeld worden. Maar waar eerst vijftien bewoners een keuken deelden, is dat nu nog de helft. De gevels zijn vervangen door stalen frames die aardbevingsbestendig zijn.

Eerste bewoners

De Dragant verwelkomt de eerste nieuwe bewoners in juni. Een aantal van hen komt van de Esdoornflat, die waarschijnlijk ook gerenoveerd wordt. Woningcorporatie Lefier hoopt daar volgend jaar mee te beginnen.

Als alles goed gaat, krijgt de derde studentenflat in Selwerd, de Kornoeljeflat, de komende jaren dezelfde behandeling. Of dat ook werkelijk gebeurt, hangt af van de uitkomst van gesprekken tussen Lefier en studentenhuisvestingsorganisatie SSH, de huidige eigenaar van het gebouw.

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties