De beste KEI-meuk is….

Op de KEI-markt word je doodgegooid met troep. Veelal pennen, stickers, flyers en nog meer pennen, maar ook met spullen waar je wél iets aan hebt.
Door Sofie Tuinsma

Pizzasnijder/bieropener | USVA

Bier en pizza, toch wel de meest geconsumeerde producten onder studenten. Bier moet je openen en pizza moet je snijden: dat heeft Cultureel Studentencentrum Usva goed begrepen. Gewoon top.

Schuurspons | SP

Rood, de jongerenbeweging van de SP, wil graag de ‘toekomst veroveren’. Hiervoor hebben ze schuursponsjes laten maken in de vorm van de alom bekende SP-tomaat. Inderdaad, welke revolutie is niet begonnen met goed poetsen? Handig voor aangekoekte pasta-pesto pannen.

Pasjeshouder | Dizkartes

Elke student heeft het weleens gehad: je wordt wakker na een mooi feestje met gigantische koppijn en bent blij dat je in ieder geval al je ledematen nog hebt. Dat blijkt ook alles te zijn: je telefoon, sleutels en portemonnee zijn spoorloos verdwenen. Met deze pasjeshouder kun je je pasjes op je telefoon plakken, zodat je in ieder geval alles tegelijk kwijtraakt.

Schep op met je CV | UniPartners

Die slogan, een absolute winnaar. Onmisbaar in de studentenkeuken: handig om pesto door pasta te roeren.

Strandbal | Jonge Socialisten

Als het volgend zomer weer zo ongelofelijk heet wordt, zal dit ding je veel plezier gaan bezorgen. Groningen heeft zelfs een stadsstrand waar je hem kunt gebruiken, dus Jonge Socialisten: dit was een schot in de roos.

Stressbal | Webhelp

Webhelp speelt alvast in op de aankomende burn-outs doordat studenten naast hun studie, sociale leven en commissies ook nog bij hen moeten komen werken. Een stressbal is dan uiteraard de beste remedie.

Pakjes kaarten | SP en Dwars

Bussen, kingsen, fuck-the-dealer en presidenten: een greep uit de mogelijkheden die je hebt met zo’n pakje kaarten. Vriendschappen worden erdoor gesmeed óf gaan tragisch ten onder. Onmisbaar in je studentenkamer.

Schaatsmuts | JOVD

Volgens klimaatexperts krijgen we de komende jaren niet alleen snikhete zomers, maar ook strenge winters. Zodra het ook maar een halve graad vriest, breekt ook in Groningen de schaatskoorts uit en steel jij de show met deze prachtige muts. Warm en liberaal.

Bijbel | Ichtus

Voor als je even niet meer weet welke kant je op wilt met je studentenleven. In het Nederlands én Engels, in één uitvoering! Handige pocketsize, dus hij kan mee naar de UB, de sportschool en de kroeg.


Ga je schamen!

Niet alles op de KEI-markt verdient een pluim. Soms wil je door de grond zakken van plaatsvervangende schaamte om bepaalde slogans of motto’s. In deze categorie hebben we één onbetwistbare winnaar: de slogan van de JOVD op hun condooms. ‘Voel de liberaal in je.’

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties