Bewoners Winschoterdiep vluchten naar UB om gebrekkige wifi

De driehonderd bewoners van het studentencomplex aan het Winschoterdiep zitten al maanden zonder fatsoenlijk internet, zeggen ze. Klagen bij huisvester SSH heeft tot nu toe geen effect gehad.

De wifi in het gebouw is zeer traag en ligt er vaak helemaal uit, soms hele dagen, zegt Katarina (19), eerstejaars student internationaal en Europees recht. ‘Het komt heel veel voor dat mensen in de groepsapp vragen: “Hoe is de wifi? Kan ik beter in de bibliotheek blijven?”‘

Als ze willen studeren of een opdracht moeten maken, gaan de meeste bewoners naar het Forum of naar de UB. De bewoners, allemaal internationale studenten, betalen maandelijks 8,20 euro voor hun internetverbinding. Volgens Katarina is de wifi al slecht sinds ze in september haar kamer betrok.

Geen antwoord

Haar bijna-naamgenoot Katrina Cassar (19), eerstejaars internationale betrekkingen, testte de wifi op woensdagochtend en kwam uit op een downloadsnelheid van 0,39 Megabit per seconde (Mbps) en een uploadsnelheid van 18,4 Mbps. Om een idee te geven: een test op de UKrant-redactie gaf snelheden van 233 en 320 Mbps, respectievelijk.

Cassar heeft de SSH meermaals gemaild om het probleem te melden, maar ze kreeg nooit antwoord. Een andere bewoner vertelde in de appgroep dat ze vijftien reparatieverzoeken had gedaan.

Volgens Katarina is de communicatie met SSH sowieso erg moeizaam, ook als het om andere onderhoudskwesties gaat. ‘Het is heel lastig om met ze in contact te komen. Ik wil gewoon een huisbaas die de boel bijhoudt.’

Technisch probleem

Een woordvoerder van SSH laat weten dat ze op de hoogte zijn van de problemen met de wifi en dat eraan gewerkt wordt. ‘Dat kost tijd vanwege een technisch probleem.’ Ze kan niet aangeven hoe lang dat gaat duren.

Wat betreft het reguliere onderhoud gaat de SSH in gesprek met de bedrijven die ze hiervoor inhuren, zegt de woordvoerder. Bewoners kunnen met vragen altijd naar het kantoor van de manager in het gebouw komen, benadrukt ze. ‘Ze zijn altijd welkom onder werktijd.’

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties