Besluit over vervanger voor Nestor uitgesteld

De definitieve beslissing over welke elektronische leeromgeving Nestor gaat vervangen is uitgesteld tot september. Een van de kandidaten heeft formeel bezwaar gemaakt tegen de voorlopige winnaar.

De winnaar van de Europese aanbesteding zou eigenlijk afgelopen donderdag bekend worden gemaakt, nadat drie systemen een tijd lang getest zijn door IT-personeel en gebruikers binnen de universiteit. Het winnende systeem moet Nestor – de RUG-versie van Blackboard die sinds 2000 gebruikt wordt – in de loop van volgend academisch jaar vervangen.

‘We hebben de drie voorstellen die we kregen beoordeeld en dat heeft een ranglijst opgeleverd – zoals het hoort volgens de procedure. De nummer een op die lijst is de voorlopige winnaar’, legt projectmanager Michiel van Geloven uit.

Kort geding

Nadat deze aangewezen is, volgt er een periode van twintig dagen waarin er geen verdere actie ondernomen wordt en de deelnemende bedrijven bezwaar kunnen maken tegen de beslissing. Van Geloven wil niet zeggen wie het bezwaar heeft ingediend, alleen dat er in september een kort geding is.

De RUG werkt al aan toekomstscenario’s. ‘We hopen dat de vertraging bij het implementeren van het nieuwe systeem beperkt zal blijven’, zegt Van Geloven, ‘Maar dat hangt allemaal af van de uitkomst van de rechtszaak.’

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties