Anderhalve meter verdwijnt in september

Als het een beetje meezit, zitten studenten vanaf september weer naast elkaar in de collegebanken. Het college van bestuur besloot vandaag te koersen op onderwijs zónder anderhalve meter.

Tot nu toe ging het college van bestuur (cvb) ervan uit dat studenten vanaf september weer naar de faculteit zouden kunnen komen voor werkcolleges, maar dat dan nog steeds anderhalve meter afstand gehandhaafd zou worden. Het voordeel is, zei rector magnificus Cisca Wijmenga eerder in UKrant, dat je snel een eenvoudig kunt opschalen als dat losgelaten kan worden.

Dat opschalen komt nu dus sneller dan gedacht. Het ministerie van OCW gaat ervan uit dat in het nieuwe collegejaar de anderhalve meter losgelaten kan worden. En dat betekent dat de RUG nu gaat inzetten op ‘scenario 3’, waarbij de groepsgrootte maximaal 75 is en er geen afstand hoeft te worden bewaard. Wel zullen studenten mondkapjes moeten dragen in de gebouwen.

‘Het cvb kijkt uit naar het nieuwe collegejaar waarin we de studenten op de campus kunnen verwelkomen en elkaar ontmoeten weer normaal wordt’, zegt Wijmenga. RUG-woordvoerder Anja Hulshof benadrukt dat de plannen alleen gelden zolang de coronacijfers het toelaten. ‘We volgen hierin natuurlijk de regels van OCW.’

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties