Amsterdamse instellingen gescheiden

De Universiteit van Amsterdam (UvA) en Hogeschool van Amsterdam (HvA) zijn na veertien jaar officieel uit elkaar. Beide instellingen hebben weer een eigen college van bestuur.
Door Peter Keizer

De twee besloten in 2003 samen te gaan. Het doel was onder meer om samen onderwijs aan te bieden en de doorstroom te verbeteren, om zo het studierendement te verhogen. Maar na een evaluatie vorig jaar bleek de samenwerking weinig op te leveren. In de ranglijsten eindigt de universiteit al jaren in de onderste helft. Voor de instellingen was dat reden om een scheiding aan te vragen.

De studenten en medewerkers van de hogeschool gingen in december al akkoord met de splitsing. De medezeggenschapsraad van de UvA deed dat afgelopen vrijdag. Onlangs stemde ook de raad van toezicht in en kon de scheiding officieel worden doorgevoerd.

Hoewel de instellingen nu apart verdergaan, blijven ze wel samenwerken op het gebied van onderwijs, onderzoek en gemeenschappelijke dienstverlening. De nieuwe colleges van bestuur gaan zich nu richten op ‘het versterken van het eigen profiel en de identiteit van de afzonderlijke instellingen’, meldt de UvA.

‘De hogeschool en universiteit menen dan ook met dit besluit een belangrijke stap te zetten op weg naar een toekomst waarin beide instellingen een krachtige eigen koers kunnen varen en elkaar op onderdelen zullen blijven versterken’, schrijft de universiteit in een persbericht.

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties