Alarm in het Engels over giftige stof werd door RUG-meldkamer niet begrepen

Een melding over een vrijgekomen giftige stof in Nijenborgh 4 op Zernike is door de meldkamer van de RUG niet goed begrepen omdat die in het Engels was.

Dat bleek tijdens een vergadering van de faculteitsraad van de Faculty of Science and Engineering (FSE). Het incident gebeurde woensdag in het Stratingh Instituut. In een van de laboratoria was een snel verdampende, giftige stof vrijgekomen waarna het gebouw moest worden ontruimd.

Volgens faculteitsraadslid Anouk Lubbe werd de melding bij alarmnummer 8050 ‘niet goed’ opgepakt. De persoon die de telefoon aannam, sprak onvoldoende Engels en begreep dat iemand zich had geprikt aan een naald. Het is volgens haar niet de eerste keer en het kan een keer mis gaan, zo zei ze.

Verbinding verbroken

Ze verwees naar een eerder incident waarbij een PhD-student het alarmnummer 8050 belde waarna de verbinding werd verbroken. Er was in beide gevallen geen sprake van dat de mensen die het alarmnummer belden zelf slecht Engels spraken of in paniek waren.

Portefeuillehouder middelen Esther Marije Klop reageerde bezorgd en belooft uit te zoeken wat er is gebeurd. ‘De mensen in de meldkamer zijn een gecontracteerde derde partij. We gaan met de betrokkenen praten, want dit is een belangrijk punt.’

Lees ook:

Engels

1 REACTIE

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

1 Reactie
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties