RUG: ‘Aegir niet welkom’

Roeiclub Aegir is maandag niet welkom bij de opening van het academisch jaar, nadat de roeivereniging afgelopen weekend in opspraak raakte om een ‘vrouwonvriendelijke publicatie’ in het verenigingsblad.
Door Peter Keizer

Het RUG-bestuur vindt dat de publicatie in clubblad De Ster niet past bij de nieuwe gedragscode voor studentenverenigingen en noemt de betreffende inhoud ‘verwerpelijk’.

De RUG en Hanzehogeschool eisen dat Aegir disciplinaire maatregelen neemt tegen de verantwoordelijke leden. De roeiclub heeft inmiddels aangekondigd dat de auteur van de gewraakte column en de eindredacteur van het blad voor minimaal een jaar zijn geschorst.

De ophef rond Aegir ontstond toen stadsblog Sikkom zondag onthulde dat het clubblad sinds afgelopen winter een ‘slet van het seizoen-verkiezing’ houdt. In het laatste nummer wordt volgens het blog de ‘slet van de zomer-bokaal’ bekendgemaakt. In het blad staat volgens Sikkom ook een overzicht van welke leden in de afgelopen periode seks met elkaar hebben gehad.

Doorgelicht

Studentenvereniging Vindicat maakte zondag bekend dat het subvereniging Aegir heeft geschorst vanwege de publicatie. De RUG ondersteunt die maatregel. ‘Hieruit blijkt dat de accreditatie van verenigingen werkt’, aldus de universiteit in een verklaring.

De vorig jaar door de universiteit, Hanzehogeschool en Vindicat opgerichte accreditatiecommissie is ingesteld om de ontgroeningscultuur bij verenigingen aan te pakken. Vindicat kreeg in juli een tik op de vingers van de commissie.

De vereniging kreeg haar accreditatie, maar wel onder voorwaarden. De RUG maakte eerder bekend dat studentenvereniging Albertus Magnus door de commissie zou worden doorgelicht. Daar komt nu dus Aegir bij.

Foto: Sikkom

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties