ACLO-tenten vanaf nu gratis [UPDATE]

De RUG en Hanzehogeschool hebben besloten geen vergoeding meer te vragen voor een verblijf in het ACLO-tentenkamp voor dakloze internationals.
Door Thereza Langeler

Dat maakte vicevoorzitter Jan de Jeu van het college van bestuur donderdagochtend bekend. Ook beloofde hij dat de studenten die al voor hun verblijf in de tenten betaald hebben – momenteel 46 in totaal – hun geld terug krijgen.

Aanvankelijk moesten studenten 12,50 per nacht betalen om in één van de drie legertenten te kunnen slapen. Na een week daalde dat naar 10,00 euro per nacht.

Noodopvang

Van verschillende kanten, met name studentpartijen in de universiteitsraad, kwam daarop felle kritiek. Vorige week riep studentenorganisatie DAG nog expliciet op om de plaatsen in de tenten gratis aan te bieden.

Daaraan geven RUG en Hanze nu gehoor, verklaart De Jeu. Ook voor de andere noodopvangfaciliteit, de hotelboot in het Eemskanaal, verandert het een en ander. ‘Het was eerst zo dat studenten alleen per maand konden boeken’, stelt De Jeu. ‘Ze hebben vanaf nu de mogelijkheid om voor een week te reserveren.’

25 euro voor de boot

Ook de prijs voor een nacht op de boot gaat omlaag. Aanvankelijk betaalden studenten 42,50 voor een nacht slapen, ontbijt, lunch en diner. De RUG legt nu zelf geld bij, waardoor de prijs per nacht op 25 euro uitkomt. Studenten die de oorspronkelijke, hogere prijs al betaald hebben, krijgen hun geld terug.

Engels

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties