Letteren begint in 2020 een week later

De collegezalen zullen in de eerste week van september 2020 leeg zijn.

Letteren begint in 2020 een week later

De Faculteit der Letteren begint volgend academisch jaar pas in de tweede week van september met lesgeven, een week later dan normaal. Het faculteitsbestuur hoopt hiermee de druk op het personeel te verlichten en hectiek te voorkomen.
Door Giulia Fabrizi
24 oktober om 16:36 uur.
Laatst gewijzigd op 22 november 2020
om 16:18 uur.
oktober 24 at 16:36 PM.
Last modified on november 22, 2020
at 16:18 PM.

Docenten kunnen de eerste week introductie- en welkomstactiviteiten plannen, aldus het faculteitsbestuur, maar er zijn dan geen colleges. De onderwijsvrije week geldt voor zowel bachelor- als masteropleidingen.

Omdat het blok uit zeven collegeweken moet bestaan, wordt het eerste tentamenblok ingekort van drie naar twee weken. Volgens het faculteitsbestuur moet dat kunnen, omdat een van die weken altijd voor herkansingen wordt gebruikt en die zijn er in het eerste blok vrijwel niet.

Hectiek

Volgens letteren ‘zijn de eerste dagen van een nieuw academisch jaar hectisch waar het gaat om onderwijs’. In een brief aan onder meer clusterbesturen, -coördinatoren, studieadviseurs en studieverenigingen schrijft het bestuur dat ook dit jaar sprake was van over- en onderbezetting van zalen en dat er in de eerste week nog veel moest worden aangepast.

Belangrijke reden is dat studenten in sommige gevallen tot 1 september de tijd hebben om zich in te schrijven voor een opleiding, of dan pas weten of ze voldoen aan de voorwaarden. Aangezien het begin van volgend academisch jaar op 31 augustus valt, vreest het bestuur dat de kans op problemen nog groter zal zijn dan dit jaar het geval was.

Niet de enige

Letteren schijnt niet de enige faculteit te zijn die pas in de tweede week met colleges begint. Volgens de brief sluit de faculteit zich aan bij andere faculteiten die het besluit al eerder namen. Om welke andere faculteiten het gaat, is onduidelijk.

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties