Academiegebouw op Snapchat

Student Robert Schippers heeft een Snapchat-filter gemaakt van het Academiegebouw. ‘Deels uit studieontwijkend gedrag’, geeft hij eerlijk toe.
Door Peter Keizer

Even je huisgenoot laten weten dat je college hebt? Of je moeder een berichtje sturen dat je zit te studeren in de UB? Met het nieuwe geofilter van Schippers eroverheen lijkt het een stuk overtuigender.

De geofilters van Snapchat zeggen iets over de locatie waar je bent. In Groningen waren al filters beschikbaar met een afbeelding van de Martinitoren. Maar nu kan vanuit het Academiegebouw, Harmoniegebouw en de Universiteitsbibliotheek (UB) ook een Snapchat-berichtje worden verstuurd met een afbeelding van het Academiegebouw en de tekst ‘rijksuniversiteit groningen’.

Filter

Schippers maakte eerder een geofilter voor zijn thuisstad Den Helder, en bedacht tijdens het studeren in Groningen dat hij er ook wel eentje voor de RUG kon maken. ‘Het is leuk om te zien dat andere mensen je filters gebruiken, en toen ik zag dat de universiteit nog geen filter had, ben ik daar eentje voor gaan maken. Deels uit studieontwijkend gedrag’, vertelt hij.

Met behulp van een foto en de software Adobe Illustrator maakte hij een afbeelding van het Academiegebouw en diende die bij het Amerikaanse Snapchat in. ‘Het Academiegebouw is natuurlijk de trots van de uni’, zegt Schippers. ‘Omdat Zernike toch een andere soort sfeer heeft dan de campus in de binnenstad, leek het me het beste om het filter te beperken tot de bekendste gebouwen in het centrum.’

Of het filter populair is weet hij niet. De UB heeft z’n geofilter wel aangekondigd in haar nieuwsbrief. ‘Ik heb Snapchat al gemaild om te proberen de statistieken te activeren voor het filter, maar dat duurt nog even. Wel kan ik een gokje doen. Het filter van Den Helder is 35 duizend keer verzonden en één miljoen keer bekeken. Omdat Groningen een grotere stad is en een jongere populatie heeft, en ik het filter vaker voorbij zie komen, denk ik dat dit filter ongeveer drie miljoen views heeft’, zegt de student.

Foto: Koen Marée

Engels

1 REACTIE

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

1 Reactie
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties