Zo ziet het hippe nieuwe Zernike er over een paar jaar uit

De herinrichting van de Zernikelaan is officieel begonnen. De ruim anderhalve kilometer lange weg moet een ‘groene promenade’ worden met zitjes en terrasjes.
Door Saskia Jonker

De RUG, de Hanzehogeschool en de gemeente Groningen hopen Zernike zo een uitnodigend aanzien te geven en tegelijk veiliger en toegankelijker te maken. Veel studenten en medewerkers komen nu met de bus en de fiets. Dat vele verkeer leidt tot onveilige situaties.

Er komt een brede parkstrook langs de Duisenbergvijver met een gescheiden busbaan, rijbaan en fiets- en voetpaden. Het gebied bij de vijver moet het nieuwe groene hart van de campus worden.

De drie opdrachtgevers en aannemer Oosterhof Holman gaven dinsdagmiddag het symbolische startschot voor de werkzaamheden. Het project kost in totaal 15 miljoen euro, waarvan de RUG en de Hanzehogeschool 8,4 miljoen betalen. Naar verwachting zijn de werkzaamheden in 2022 gereed.

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties