Aangemeld voor een cursus maar niet gekomen? Dan ben je je borg kwijt

Je inschrijven voor een cursus van het Studenten Service Centrum (SSC) is niet langer vrijblijvend: studenten moeten een borg betalen die ze alleen terugkrijgen als ze ook werkelijk meegedaan hebben.

Het SSC vroeg voor de coronapandemie wel cursusgeld, maar stopte daarmee toen alle trainingen en workshops online gingen, legt SSC-trainer Erwin Uildriks uit.

‘Toen we weer begonnen met cursussen op locatie, waren ze nog gratis, maar we merkten dat veel studenten die zich geregistreerd hadden niet op kwamen dagen. Dat leidde tot de vervelende situatie dat we halfvolle groepen hadden en tegelijkertijd ook een wachtlijst.’

Zorgvuldig

De borg zou studenten er ook van moeten weerhouden om zich voor bijvoorbeeld vijf cursussen in te schrijven en vervolgens maar een of twee werkelijk te volgen. ‘Als je moet betalen om je te registreren, denk je vaak wel zorgvuldig na voordat je je voor alle cursussen inschrijft’, zegt trainer Anna Henkel.

De maatregel is drie maanden geleden ingevoerd en lijkt tot nu toe het gewenste effect te hebben, zeggen Henkel en Uildriks. ‘Het was geweldig om bijna iedereen bij elke bijeenkomst te zien’, aldus Henkel.  

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties