Aan tafel met Natalie #1: Talk of the Town

RUG-student Natalie Voo weet alles van eten: ze komt uit de culinaire meltingpot Maleisië en is ook nog eens de dochter van een restaurateur. Om de week gaat ze de studentvriendelijke horeca van Groningen recenseren. Aflevering 1: Talk of the Town.

Je restaurant ‘Talk of the Town’ noemen, afgekort tot TOTT, is een gewaagde zet. Dus ging ik – iemand die leeft om te eten – naar dit op Azië geïnspireerde restaurant om te kijken of die hoogmoed terecht is.

Het restaurant zelf was gezellig en eenvoudig ingericht; het soort plek dat een goedkeurend knikje krijgt, maar dat je niet snel op Instagram zou posten. Ons culinaire avontuur begon met vegetarische gyoza’s waarvan de vulling een eed van smakeloosheid leek te hebben gezworen, maar die gered werden door de saus die duidelijk al het zout op het bord had opgeëist. De gebakken uien zorgden voor een fijne crunch die dit gerecht van meh naar mmm tilde.

Het hoofdgerecht was een pittige kipsaté die zelfs een peuter nog niet te heet zou vinden, en waar ik dus als gevorderde peperconnaisseur niet van onder de indruk was. Maar mijn Nederlandse tafelgenoot dacht hier anders over, wat weer eens bewijst dat pittigheid relatief is. De saté zelf was sappig, zoet-zout en perfect gegrild. De satésaus, vaak een teleurstelling, was los van het gebrek aan pit heerlijk: een goede aanvulling op het vlees.

Aan de salade die we als bijgerecht kregen leek niet echt aandacht te zijn besteed; het leek alsof ze gewoon al het groenvoer hadden gekocht dat die week in de bonus was bij de Appie. Maar de ingelegde komkommer sprong er wel uit, lekker fris naast het zoute van de saté. De kroepoek was een knapperige bonus die zorgde voor een symfonie van texturen op het bord. Over de bediening niets te klagen: die was vriendelijk en efficiënt.

Hoewel het dus nogal een culinaire achtbaan was bij TOTT, waren mijn tafelgenoot en ik het eens over het eindoordeel: het was leuk om een keer hier te zijn, een vinkje op de culinaire checklist, maar niet een plek waar we zo snel mogelijk naar terug willen keren. TOTT, in de wereld van culinaire liefdesrelaties was jij een scharrel – best memorabel, maar niet iemand die je aan je ouders voorstelt.

TOTT (Talk of the Town), Schuitendiep 48

De keuken is geïnspireerd door Azië, met de nadruk op Indonesische saté. Een prima plek voor een hapje en een drankje met vrienden. Op de kaart staan vlees, vis en vegetarische gerechten.

Eindoordeel

Eten: 6.5/10
Presentatie: 7/10
Bediening: 8/10
Sfeer: 7/10

Engels

1 REACTIE

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

1 Reactie
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties