Usva en UKrant houden gespreksavond over over Wet internationalisering in balans

Onder de titel ‘Mogen we blijven? Een gesprek over de toekomst van internationale studenten in Groningen’ houden cultureel studentencentrum Usva en UKrant op 20 juni een gespreksavond over de Wet internationalisering in balans (Wib).

De verengelsing van het hoger onderwijs en de toestroom van internationale studenten is al jarenlang een heet hangijzer in de Nederlandse politiek. Het groeide zelfs uit tot een van de belangrijke thema’s bij de afgelopen verkiezingen.

Grip op kennismigratie

De Wet internationalisering in balans moet volgens politiek Den Haag zorgen voor grip op de zogeheten ‘kennismigratie’. Maar het nieuwe rechtse kabinet zou nog weleens een veel strengere koers kunnen gaan varen. Blijven internationale studenten welkom in Groningen? En wat zijn de gevolgen van minder internationals voor de RUG?

Internationale studenten kunnen in Usva in gesprek met Jouke de Vries (voorzitter college van bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen), Lucy Avraamidou (hoogleraar aan de Faculty of Science and Engineering) en Rosanne Hertzberger (Tweede Kamerlid Nieuw Sociaal Contract, beleidsterrein onderwijs, cultuur en wetenschap).

De avond wordt georganiseerd door Usva en UKrant: donderdag 20 juni 2024, aanvang 20:30 uur in Usva, Munnekeholm 10. Kaarten 3 euro (voor studenten) of 6 euro (overig) via Usva. Let op: wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt.

Lees ook:

Engels

8 REACTIES

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

8 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties