Yantai-statement kwam er niet

De Personeelsfractie en studentenpartij Lijst Calimero in de universiteitsraad wilden donderdag een statement maken over Yantai, maar trokken dat op het laatste moment toch in.
Door de redactie

De Personeelsfractie en Lijst Calimero zijn ontevreden over de gang van zaken rond de op te richten campus in China. Zij wilden tijdens de bijeenkomst daar een mededeling over doen, zo kondigden ze vooraf aan. Zo ver kwam het niet.

De beide fracties vinden dat de plannen voor de Chinese campus vaak onnodig achter gesloten deuren worden besproken. Ze wilden – op aandringen van hun achterban – daar een statement over maken. Maar na een lange discussie met het universiteitsbestuur en meerdere schorsingen deden ze dat uiteindelijk niet.

Toezeggingen

Volgens bronnen heeft het college van bestuur wel een aantal toezeggingen gedaan, maar welke die zijn is niet bekend. Ook stuurt het college samen met de Personeelsfractie en Lijst Calimero een brief naar minister Jet Bussemaker.

De Studenten Organisatie Groningen (SOG), de grootste studentenfractie in de universiteitsraad,  stelt in een reactie zich niet te herkennen in het beeld dat de Personeelsfractie en Lijst Calimero schetsen. ‘Het geluid dat de Personeelsfractie en Calimero laten horen is absoluut niet ons geluid. Vertrouwelijkheid is soms wenselijk om overhaaste beslissingen te voorkomen. Op die manier kun je elkaar namelijk inlichten en informeren, voordat je een definitief standpunt inneemt.’

Engels

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties