Testevenement

Foto Reyer Boxem

Testevenement

Leuk hoor, die testevenementen die de overheid organiseert. Maar de keuzes… Almere City? André Hazes junior? Guido Weijers? Waarom niet het Noorderplantsoen, vraagt columnist Bauke van der Kooij zich af.
Door Bauke van der Kooij
7 april om 8:42 uur.
Laatst gewijzigd op 6 september 2021
om 9:00 uur.
april 7 at 8:42 AM.
Last modified on september 6, 2021
at 9:00 AM.

Van veel proactiviteit en een vooruitziende blik kunnen we onze regering niet betichten, maar over de testevenementen die de afgelopen tijd georganiseerd zijn, ben ik wel te spreken. Tenminste, over het feit dat ze georganiseerd worden – over de inhoud wat minder.

Natuurlijk, een gegeven paard moet je niet in de bek kijken, maar ik krijg toch een beetje het idee dat er bewust voor de middelmatige evenementen is gekozen. Ergens is dat logisch, je wilt geen chaos veroorzaken, maar toch is het ook wel jammer. Want wie zit er te wachten op een wedstrijd van Almere City?

Ook als het gaat om andere testevenementen zijn de keuzes niet optimaal. Het is een kwestie van smaak, ja, maar is Guido Weijers het beste wat we als Nederland aan cabaretiers hebben? Ook qua muziek: je kunt er van houden of niet, maar waarom van alle Nederlandse muzikanten kiezen voor André Hazes jr.?

Ook Bilal Wahib trad op bij zo’n testevenement trouwens. Maar goed, de vraag is hoe vaak we die nog gaan zien.

Wie maakt deze keuzes? Wie kiest wat wel een testevenement wordt, en wat niet? Kan de kringverjaardag van tante Bep ook een testevenement worden? Of mijn studentenhuis? Of misschien iets in het belang van de studenten?

Kan de kringverjaardag van tante Bep ook een testevenement worden? Of mijn studentenhuis?

Want, heel eerlijk, de gemiddelde student maak je niet blij met een wedstrijd van Almere City. Nu zijn er al wel wat testevenementen voor studenten – een testfestival in Biddinghuizen en in Utrecht zijn de kroegen weer open – maar waarom niet iets voor de studenten in Groningen?

We weten dat het coronavirus in de buitenlucht veel minder wordt overgedragen dan binnen, dus waarom veranderen we het Noorderplantsoen niet in een groot testevenement? Op vertoon van een negatief testbewijs kan je met een biertje in het Noorderplantsoen zitten zonder ontruimingen, controles en bekeuringen. Regel een paar extra prullenbakken (we weten allemaal dat er nog wel een paar bij kunnen), een paar (schone!) toiletten en menig student is tevreden.

Of, als we ons houden aan de regel dat het niet het allerbeste mag zijn: met het Bernoulliplein, Oosterpark of Stadspark kunnen we ook wel leven.

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties