Pilletjes en pasjes zijn de nieuwe drankjes en dansjes

Drank is veel te duur geworden voor een student, weet columnist Bauke van der Kooij als hij zijn bankafschriften ziet. Dus dan maar aan de drugs. Die zijn goedkoper en je bent beter voorbereid op werken aan de Zuidas.

Alles wordt duurder en dat merken we allemaal. Voor studenten betekent dit dat er naast de maandelijkse huur en eten en drinken maar weinig geld overblijft voor een avondje drankjes en dansjes. Gelukkig is er voor iedereen die ondanks de inflatie een leuke avond wil hebben een oplossing: drugs.

Waar je voorheen de ochtend na het stappen je helemaal wezenloos schrok als je keek naar je bankrekening, is dat met de huidige inflatie nog veel erger. xtc, coke, 2-CB, 3-MMC zijn echter een stuk goedkoper als je het slim aanpakt. Een pil xtc (die je ook nog eens opdeelt in kwartjes) kost maar vijf euro – dat is anno 2022 ongeveer een half speciaalbiertje of een cocktail.

Maar er zijn meer voordelen: drugs heb je binnen een half uur. Vaak is het zelfs nog sneller en professioneler geregeld dan je bestelling bij Thuisbezorgd; je krijgt nog net geen voetbalplaatjes bij je drugsbestelling. Maar ze zijn niet alleen sneller dan Thuisbezorgd, ze zijn ook nog eens sneller dan de bierkoerier.

Moet je soms meer dan een uur wachten op je bier, de drugskoerier zal je nooit meer dan een half uur laten wachten – ook niet in de late uurtjes, als alle andere bezorgers al slapen. Bovendien krijgen de drugskoeriers beter betaald dan de onethische hongerloontjes die de bezorgers met de oranje jassen krijgen.

Wat ook een voordeel is, is dat je geen kratten hoeft te dragen van en naar de supermarkt, of lege flessen naar de glasbak moet brengen. Jij zit dus helemaal niet met het afval – dat belandt lekker in een slootje in Noord-Brabant. Scheelt jou weer werk! 

Ook een voordeel: je hoeft geen kratten te dragen of lege flessen naar de glasbak te brengen

Ook fijn: je begint qua tolerantie weer gewoon even lekker op nul. Heb je door de jaren heen een flinke alcoholtolerantie opgebouwd waardoor je van de eerste paar glazen niks merkt, met drugs hoef je maar een kleine hoeveelheid te nemen om de effecten te merken. Dat die tolerantie daarna toeneemt zijn problemen voor later: tegen die tijd heb je toch al een baan met een goed inkomen.

Van alcohol moet je bovendien altijd zo vreselijk plassen. En zeg nou zelf, dat is toch heel vervelend? Bovendien is de kans dat je op de terugweg van je fiets valt ook nihil, je hebt dus veel minder blauwe plekken, schaafwonden en kneuzingen.

Daarnaast ben je zeker niet de eerste: al je vrienden doen het al, en zij zijn ook helemaal om. Sommigen gebruiken die drugs (zoals speed of coke) ook nog eens tijdens het studeren omdat het ze helpt concentreren. Lekker makkelijk – dan heb je tijdens de tentamenweken ook niet te maken met die vervelende afkickverschijnselen.

Het bereidt je daarnaast ook nog eens voor op je toekomst. Om mee te kunnen met het hoge tempo van de Zuidas, het zakelijke hart van Nederland, moet je eigenlijk wel drugs gebruiken.

Je studentenperiode is in dat opzicht dus eigenlijk gewoon een warming-up voor het echte leven. Zie drugsgebruik als een eigenschap die je op je cv kunt zetten en waarmee je tegelijk geld kunt besparen. Hoe eerder je stopt met alcohol, hoe beter. Je hebt het maar te slikken: pilletjes en pasjes zijn de nieuwe drankjes en dansjes.

BAUKE VAN DER KOOIJ

6 REACTIES

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

6 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties