Paddepoel Papers: Alle schandalen van Vindicat die nog komen

Columnist Bauke van der Kooij wist de hand te leggen op de geheime Paddepoel Papers. Nu weet hij wat Vindicat het komende jaar voor ons in petto heeft.

Vergeet de Panama Papers, Paradise Papers en de Pandora Papers. Ik heb mijn handen weten te leggen op een strikt geheime lokale publicatie: de Paddepoel Papers. Opvallend en tegelijk heel bijzonder aan deze publicatie is dat alle schandalen van Vindicat van komend jaar er al instaan. Ik ben de minste niet, dus laat ik ze met je delen – dan kan je er alvast rekening mee houden en kun je je instellen op alle schandalen van komend jaar.

18 november 2021: tijdens een Vindicatfeest wordt zo veel alcohol gedronken dat vier leden in het ziekenhuis belanden en blijvende hersenschade oplopen. De leden kunnen door het letsel hun opleiding niet vervolgen en kiezen voor een praktische mbo-opleiding. De leden worden geroyeerd: mbo-studenten mogen geen lid zijn van Vindicat.

26 december 2021: op Tweede Kerstdag wordt tijdens een Vindicatdiner een heel varken geroosterd. Later blijkt dat het om één van de varkens gaat die op Zernike zijn uitgezet om de berenklauw te bestrijden. Als reactie hierop komt Youp van ’t Hek met een nieuwe versie van Flappie die zich richt op dit incident. De gemeente geeft aan tijdens de kerstdagen niet met een reactie te willen komen.

29 februari 2022: de politie treft Arjen Robben aan in de kelder van een Vindicathuis. De RUG reageert geschokt, maar de Vindicatleden geven aan dat het gaat om een ‘ludieke stunt’. Arjen Robben tekent twee weken later een eenjarig contract bij FC Groningen, maar maakt geen speelminuten.

Tijdens een tripje naar Schiermonnikoog raakt de boot door vernielingen ernstig beschadigd

18 maart 2022: tijdens Nationale Pannenkoekendag wordt tijdens een benefietactie op een basisschool per ongeluk poedersuiker verwisseld met een zakje cocaïne. Vindicat geeft aan dat ze het incident betreurt, maar hoopt dat mensen inzien dat de benefietactie met goede intenties is uitgevoerd.

17 juni 2022: tijdens een tripje naar Schiermonnikoog raakt de boot door vernielingen ernstig beschadigd. Die zinkt naar de bodem van de Waddenzee. De accreditatie van Vindicat wordt niet ingetrokken: het bestuur heeft namelijk netjes zijn excuses aangeboden. Daarnaast houdt Vindicat een inzamelingactie voor Zeehondenfonds Lenie ’t Hart.

30 augustus 2022: Tijdens de ontgroening worden studenten aangespoord het bakje van de wc-borstelhouder leeg te drinken, waardoor een 19-jarige student in het ziekenhuis belandt. De burgemeester houdt een stevig gesprek met Vindicat, maar neemt geen maatregelen.

Zo, dan weet je het vast, en geloof me: alles wat hier staat is echt waar: staat in de Paddepoel Papers. Wel handig, dat vooraf lekken, hoef je je niet het hele jaar bezig te houden met alle nieuwsberichten. En het scheelt je weer wat uurtjes leestijd.

BAUKE VAN DER KOOIJ

14 REACTIES

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

14 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties