Paddepoel Papers: Alle schandalen van Vindicat die nog komen

Columnist Bauke van der Kooij wist de hand te leggen op de geheime Paddepoel Papers. Nu weet hij wat Vindicat het komende jaar voor ons in petto heeft.

Vergeet de Panama Papers, Paradise Papers en de Pandora Papers. Ik heb mijn handen weten te leggen op een strikt geheime lokale publicatie: de Paddepoel Papers. Opvallend en tegelijk heel bijzonder aan deze publicatie is dat alle schandalen van Vindicat van komend jaar er al instaan. Ik ben de minste niet, dus laat ik ze met je delen – dan kan je er alvast rekening mee houden en kun je je instellen op alle schandalen van komend jaar.

18 november 2021: tijdens een Vindicatfeest wordt zo veel alcohol gedronken dat vier leden in het ziekenhuis belanden en blijvende hersenschade oplopen. De leden kunnen door het letsel hun opleiding niet vervolgen en kiezen voor een praktische mbo-opleiding. De leden worden geroyeerd: mbo-studenten mogen geen lid zijn van Vindicat.

26 december 2021: op Tweede Kerstdag wordt tijdens een Vindicatdiner een heel varken geroosterd. Later blijkt dat het om één van de varkens gaat die op Zernike zijn uitgezet om de berenklauw te bestrijden. Als reactie hierop komt Youp van ’t Hek met een nieuwe versie van Flappie die zich richt op dit incident. De gemeente geeft aan tijdens de kerstdagen niet met een reactie te willen komen.

29 februari 2022: de politie treft Arjen Robben aan in de kelder van een Vindicathuis. De RUG reageert geschokt, maar de Vindicatleden geven aan dat het gaat om een ‘ludieke stunt’. Arjen Robben tekent twee weken later een eenjarig contract bij FC Groningen, maar maakt geen speelminuten.

Tijdens een tripje naar Schiermonnikoog raakt de boot door vernielingen ernstig beschadigd

18 maart 2022: tijdens Nationale Pannenkoekendag wordt tijdens een benefietactie op een basisschool per ongeluk poedersuiker verwisseld met een zakje cocaïne. Vindicat geeft aan dat ze het incident betreurt, maar hoopt dat mensen inzien dat de benefietactie met goede intenties is uitgevoerd.

17 juni 2022: tijdens een tripje naar Schiermonnikoog raakt de boot door vernielingen ernstig beschadigd. Die zinkt naar de bodem van de Waddenzee. De accreditatie van Vindicat wordt niet ingetrokken: het bestuur heeft namelijk netjes zijn excuses aangeboden. Daarnaast houdt Vindicat een inzamelingactie voor Zeehondenfonds Lenie ’t Hart.

30 augustus 2022: Tijdens de ontgroening worden studenten aangespoord het bakje van de wc-borstelhouder leeg te drinken, waardoor een 19-jarige student in het ziekenhuis belandt. De burgemeester houdt een stevig gesprek met Vindicat, maar neemt geen maatregelen.

Zo, dan weet je het vast, en geloof me: alles wat hier staat is echt waar: staat in de Paddepoel Papers. Wel handig, dat vooraf lekken, hoef je je niet het hele jaar bezig te houden met alle nieuwsberichten. En het scheelt je weer wat uurtjes leestijd.

BAUKE VAN DER KOOIJ

15 REACTIES

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

15 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Amice
Amice
3 maanden geleden

Hij had haar al weken niet gezien. En dat voelde toch vervelend voor hem. Willemijn en hij waren samen naar Groningen gegaan nadat ze hun middelbare school hadden afgemaakt in een klein dorpje in de provincie. Of nou ja, samen? Ze ging toevallig dezelfde studie doen en ze kenden elkaar. En toch voelde hij zich enigszins genegeerd door haar.

Willemijn was een spontaan en vrolijk meisje. Ze had al snel veel nieuwe vrienden gemaakt tijdens de Keiweek en ze had zich ingeschreven voor die ene studentenvereniging. Vindicat. Maar dat was niets voor hem. Hij had genoeg vrienden gemaakt bij de scouting. Wekelijks sprak hij hen. Dat was ook gewoon leuk. Af en toe wat lauwe biertjes drinken in de keet en ondertussen Mario Kart spelen. Echt tof hoor.

Hij staarde naar het lege beeldscherm van zijn laptop. Naast de laptop stond zijn inmiddels koude, halfvolle kopje cappuccino. Om de twee minuten keek hij op zijn mobieltje of ze misschien al iets had geappt. Ze hadden om 1 uur afgesproken bij de Drie Gezusters en het was inmiddels al kwart over 1.”Ik kom ietsjes later. Ben zo brak haha” had ze geappt. ”Hoe kan je zo brak zijn op een donderdagochtend? Had ze geen colleges?” dacht hij.

Zijn hart sprong ineens op: hij zag haar aan komen fietsen. Maar hij merkte dat er iets anders was. Er fietste een jongen naast haar. Een langere jongen met slag in het haar. Weliswaar wat verfomfaaid, maar toch een zichtbaar knappe jongen man. ”Vast weer zo’n Vindi” dacht hij. Maar toen realiseerde hij zich iets. Willemijn woonde in de Schildersbuurt en ze kwamen vanuit de Oosterstraat gefietst. Waarom zou ze vanuit die straat komen? Hij zag ze beiden afstappen. Stralend keek Willemijn in de ogen van de onbekende Vindi. Nog nooit had hij haar ooit zo zien kijken. Überhaupt niet. De jongeman zei nog wat tegen Willemijn waarbij ze lachte en ze kusten elkaar bij het weggaan. Na dit alles te hebben gezien wilde Bauke het liefst door de grond zakken. ”Ik heb niet eens een ontgroening gelopen, maar ben toch een ontzettend grote feut” dacht hij.

Lot
Lot
3 maanden geleden

Wat geinig dat mensen in de comments een universiteitsblaadje zo hoog hebben zitten. Komisch stuk, leuk!

Gerwin
Gerwin
3 maanden geleden

amateurisme ten top

wietse lubbers
wietse lubbers
3 maanden geleden

wat kut

Tom
Tom
3 maanden geleden

Ukrant is even vergeten wat haar positie is binnen het studentenklimaat. Ik ben op geen enkele wijze verbonden aan Vindicat, maar denk dat ondanks satire, er toch in elk grapje een statement huist. De Ukrant is niet de juiste partij om kleur in te nemen met een dergelijk statement en zou beter moeten weten dan dit soort “stook” artikelen plaatsen.

Robbert
Robbert
3 maanden geleden

Ok Bauke, geef nu maar toe dat jij die verontwaardigde reacties zelf hebt geschreven, ‘een kind van 10’, dat is gewoon te grappig. ;)

Jor
Jor
3 maanden geleden

Hahah hoe kan dit nou in de ukrant komen, heeft hij niet een interessants om over te schrijven?

BozeKnor
BozeKnor
3 maanden geleden

Wat een nice artikel

CB
CB
3 maanden geleden

Heerlijke satire op de woensdagmorgen!

Antoon
Antoon
3 maanden geleden

Stiekem vindt deze auteur Vindicat gewoon iets te mooi

Joe
Joe
3 maanden geleden

Look at all the above Vindicat members triggered. Good article.

Kees
Kees
3 maanden geleden
Antwoord aan  Joe

Academisch platform? Schaam je. Zo verandert men nooit misstanden.

Dennis
Dennis
3 maanden geleden

Wat een flutartikel. Humor op brugklasniveau.

Karin
Karin
3 maanden geleden

Wat is dit voor een ridicuul en nietszeggend artikel, als ik niet beter had geweten had ik gedacht dat de schrijver een kind van 10 was.

Femke
Femke
3 maanden geleden

Vind dit geen materiaal voor de ukrant