NWO start subsidieprocedures weer op

NWO start subsidieprocedures weer op

Wetenschapsfinancier NWO hervat vanaf 22 maart de subsidieprocessen die sinds half februari op pauze stonden omdat de organisatie gehackt was.
17 maart om 11:26 uur.
Laatst gewijzigd op 17 maart 2021
om 11:26 uur.
maart 17 at 11:26 AM.
Last modified on maart 17, 2021
at 11:26 AM.
Avatar photo

Door Giulia Fabrizi

17 maart om 11:26 uur.
Laatst gewijzigd op 17 maart 2021
om 11:26 uur.
Avatar photo

By Giulia Fabrizi

maart 17 at 11:26 AM.
Last modified on maart 17, 2021
at 11:26 AM.
Avatar photo

Giulia Fabrizi

Nieuwscoördinator Volledig bio »
News coordinator Full bio »

De organisatie heeft de eigen systemen opnieuw opgebouwd. Hiervoor is de back-up van 5 februari – drie dagen voor de cybercriminelen van DoppelPaymer NWO hackten – als uitgangspunt genomen. Ook de regieorganen SIA en NRO kunnen weer opstarten. 

Prioriteiten

Omdat het subsidieproces vijf weken stil heeft gelegen, zal NWO prioriteiten moeten stellen. Ze hebben onder meer subsidie-adviseurs van universiteiten en hogescholen gevraagd om aan te geven wat volgens hen voorrang moet krijgen. 

In eerste instantie wordt de oorspronkelijke planning gevolgd. Lopende rondes worden zo snel mogelijk opgepakt en afgerond. Ook krijgen subsidierondes in de Talentlijn prioriteit. 

Volgens NWO betekent dit in de praktijk dat alle subsidierondes met een deadline vóór 27 mei 2021 vijf weken opschuiven ten opzichte van de oorspronkelijke deadline. Vanaf 27 mei verwacht de organisatie de oorspronkelijke planning te kunnen aanhouden. 

Mails openen

De RUG waarschuwde een aantal weken geleden om extreem voorzichtig te zijn met mails van NWO, SIA of NRO en eventuele bijlagen in mails. Volgens de website van NWO zijn die mails echter gewoon te openen. 

‘Het risico dat bijlagen van mails van voor de hack geïnfecteerd zijn, is nagenoeg nihil. Berichten die anders aangeven zijn voorbarig en berusten niet op feitelijk juiste informatie’, schrijft de organisatie. 

Oproepen om bestanden van NWO weg te gooien die vanaf een bepaalde datum zijn ontvangen, zouden ook onterecht zijn. ‘Als er daadwerkelijk een aanmerkelijk risico zou zijn geweest, hadden wij daarvoor al aanvullende maatregelen getroffen en alle betrokkenen daarvan direct op de hoogte gesteld.’

Engels

17 March 2021 | 17-3-2021, 11:26
Array

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties