Hoogleraar gezocht (v)

Foto Reyer Boxem

Hoogleraar gezocht (v)

Naar aanleiding van het bericht van de RUG om in 2025 minstens 33 procent vrouwelijke hoogleraren te hebben, plaatst student-columnist Bauke van der Kooij alvast een vacature (die verdacht veel lijkt op een hospiteerbericht).
Door Bauke van der Kooij
17 november om 11:04 uur.
Laatst gewijzigd op 6 september 2021
om 9:03 uur.
november 17 at 11:04 AM.
Last modified on september 6, 2021
at 9:03 AM.

INTERNATIONALS WELCOME

Per 1 december komen er nieuwe leerstoelen vrij in ons gemengde Huize Academiegebouw. Ons huis ligt in het centrum van de stad, dus eigenlijk is bijna alles op loopafstand te doen. Zo ligt de Appie op drie minuten lopen, ben je binnen tien minuten op het station en kan je vrijwel kruipend naar de UB.

Je komt te werken in een omgeving met voornamelijk mannen van middelbare leeftijd. Hoewel wij van oudsher (al ongeveer 400 jaar) dus eigenlijk min of meer een mannenhuis zijn, hebben wij nu besloten dat onze voorkeur ligt bij een vrouw.

De leerstoel waar het om gaat is in principe voor langere tijd. Wel kan het zijn dat je je werkkamer (deze is rond de 20 vierkante meter) moet delen met een andere hoogleraar. Ook de wc en het keukentje moet je delen, een badkamer hebben we niet. Een schoonmaakrooster hebben we verder ook niet, dat wordt voor ons gedaan.

Omdat wij eigenlijk allemaal wat verder zijn in onze studie (de meesten zijn al zo’n dertig jaar verbonden aan de universiteit), is het voor deze leerstoel wel een vereiste dat je gepromoveerd bent. Daarnaast vinden we het erg belangrijk dat je een postdocperiode hebt gedaan in het buitenland.

Een schoonmaakrooster hebben we niet, dat wordt voor ons gedaan

In principe hebben we geen vaste huisavond, wel hebben wij een opendeurenbeleid en worden er met elkaar heel wat kopjes koffie en thee gedronken. Verder zijn wij allemaal lid van verschillende verenigingen, belangengroepen en organisaties. Alumni van Vindicat hebben we echter liever niet, omdat we in het verleden niet altijd even leuke ervaringen met deze vereniging hebben gehad.

Voor deze leerstoel ontvang je maandelijks een bedrag van rond de 5000 euro (bruto). Dit bedrag is inclusief een pasje waarmee je gratis koffie en thee kunt halen. Daar komt nog vakantiegeld en een eindejaarsuitkering bij. Wel is het soms moeilijk om je fiets kwijt te kunnen, maar als je net als Ben Feringa een Nobelprijs wint, krijg je je eigen parkeerplaats voor je fiets.

Ben jij deze ambitieuze vrouw en heb je interesse? Stuur ons dan een snel een berichtje, misschien zien we je wel op onze hospi en word jij onze nieuwe hoogleraar!

We hopen je snel te zien!

Groetjes,

Het college van bestuur

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties