Miljoenen voor RUG-onderzoekers

Vier RUG-onderzoekers zijn door de European Research Council (ERC) beloond met een beurs van 1,5 miljoen euro per persoon.
Door Peter Keizer

Het gaat om Jana Hönke (letteren), Irma Mosquera-Valderrama (rechtsgeleerdheid), Panos Merkouris (rechtsgeleerdheid) en Tina Kretschmer (gedrags- en maatschappijwetenschappen).

De Starting Grant, een persoonsgebonden subsidie, is bedoeld om getalenteerde wetenschappers vijf jaar lang te ondersteunen. Met het geld kunnen ze hun eigen onderzoeksteam opbouwen en zo verder werken aan het onderzoek.

Projecten

Mosquera-Valderrama onderzoekt de rol van de OESO (Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling) en de EU bij de totstandkoming van internationale fiscale wetgeving.

Het project van Panos Merkouris, TRICI-Law: The Rules of Interpretation of Customary International Law, betreft de interpretatieregels van internationaal gewoonterecht.

Hönke onderzoekt met het INFRAGLOB-project hoe modellen en ervaringen van actoren uit gebieden onder de evenaar (Afrika, Azië en Latijns-Amerika) wereldwijd het bestuur van economische knooppunten herdefiniëren.

Kretschmer onderzoekt de overdracht van peer-ervaringen tussen sociale contexten door te bestuderen hoe volwassen liefdesrelaties en vriendschappen worden beïnvloed door eerdere peer-ervaringen.

Engels

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties