Universiteit

Universitaire verkiezingen

Wat doet mijn faculteitsraad?

Van maandag 13 tot en met vrijdag 17 mei zijn er, naast verkiezingen voor de universiteitsraad, ook verkiezingen voor de faculteitsraden. Maar wat speelt daar eigenlijk?
Door Jelmer Buit en Michelle Gerssen

Kort gezegd zijn de faculteitsraden de oren en ogen van de faculteit. Elke raad bestaat uit studenten en medewerkers van de betreffende faculteit. Volgende week bepaal jij als student of medewerker wie jou in die raad vertegenwoordigt.

De faculteitsraad komt een aantal keer per jaar samen. Ook schuift er regelmatig iemand van het faculteitsbestuur aan. Het bestuur legt nieuwe plannen voor aan de raad voor advies en de raad houdt het bestuur op de hoogte van wat er op de faculteit speelt.

Waar heeft mijn raad het dan concreet over? UKrant gaat de komende dagen bij alle faculteiten langs en zet de hete hangijzers van afgelopen jaar op voor je een rij. We vullen deze pagina dus dagelijks aan met de faculteiten waar we zijn geweest.

En de universiteitsraad dan? Geen stress, we maakten ook een video over wat de u-raad precies doet.

map01 hieronder
map02 hieronder
map03 hieronder
map04 hieronder
map05 hieronder
map06 hieronder
map07 hieronder
map08 hieronder
map09 hieronder
map10 hieronder

Engels

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties