Eh… de wat? De u-raad?

Studenten en medewerkers van de RUG mogen volgende week naar de stembus om een nieuwe u-raad, ofwel universiteitsraad, te kiezen. Maar wat doet de universiteitsraad eigenlijk?
Door Giulia Fabrizi / Video Lidian Boelens

Volgende week, van maandag 13 tot en met vrijdag 17 mei, mogen zowel studenten als personeelsleden stemmen in de universitaire verkiezingen. Iedereen stemt twee keer: eenmaal voor de universiteitsraad en eenmaal voor de eigen faculteits- of dienstraad.

Maar wat is de universiteitsraad eigenlijk? Daar hebben we bovenstaande video over gemaakt.

En de faculteitsraad dan, waar is die voor? Geen paniek. Daar komen we deze week op terug, in een serie artikelen waarin we per faculteit bespreken wat daar afgelopen jaar zoal speelde.

Stemmen

Stemmen voor de universiteitsraad kan dus vanaf volgende week maandag.

Voor de verkiezingen werkt de RUG dit jaar samen met WebElect. Alle personeelsleden en studenten hebben een mail ontvangen waar ze een link kunnen volgen om op de stempagina uit te komen.

Wil je weten op wie je kan stemmen? De RUG publiceerde in maart de kieslijsten voor de aankomende verkiezingen. Op deze lijsten kun je alle kandidaten voor de universiteitsraad en alle kandidaten voor de faculteits- en dienstraden vinden. Zowel de studentkandidaten, als de personeelskandidaten.

Studentpartijen

De studentengeleding van de universiteitsraad – het parlement van de universiteit – wordt gekozen uit deze partijen:

English

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reacties met een link worden beoordeeld en kunnen worden geweigerd. / Comments containing a link will be reviewed and may not be published.

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in