Heus

Foto Reyer Boxem

Heus

Student-columnist Bauke van der Kooij vond een serie op Netflix die nog wel aardig begon, maar daarna steeds ongeloofwaardiger werd. Iets met een avondklok en Arjen Robben die terugkeert bij FC Groningen.
Door Bauke van der Kooij
26 januari om 13:40 uur.
Laatst gewijzigd op 6 september 2021
om 9:03 uur.
januari 26 at 13:40 PM.
Last modified on september 6, 2021
at 9:03 AM.

De tentamens zijn afgelopen, dus Netflix kan weer aan. Daar kwam ik na eindeloos scrollen een leuke serie tegen, en ook nog een die is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Het verhaal gaat over een stad waar op het eerste gezicht niks aan de hand is. Maar schijn bedriegt: na negen uur is het er gevaarlijk, alleen mensen met oranje kleding en een oranje fiets kunnen zich ongeschonden een weg banen door de straten, die verder worden bezet door dealers en junks. Outlaws.

Wie buiten komt, riskeert zijn leven of een boete van 95 euro. In de rest van het land breken vechtpartijen en rellen uit, maar in deze stad lijken de meeste inwoners hun hoofd koel te houden – met uitzondering van een incidenteel sneeuwballengevecht.

Toch gebeurt er het nodige: ondertussen worden supermarkten overvallen door groepen jongeren, hebben de inwoners regelmatig te maken met wc-papierschaarste en zijn, tot overmaat van ramp, de hotspots Sunny Beach en de Negende Cirkel gesloten. Zelfs zitten op een terras is er niet bij.

Er stonden rijen bij de Kruidvat, Rob Kemps won De Slimste Mens

Sommige studenten trekken het niet meer. Een groep inwoners besluit een partybus te huren en al hossend de snelweg op te gaan, een andere groep speelt een volkslied af vanaf het hoogste gebouw van de stad.

Veel inwoners worden ziek. Dit resulteert in een enorme interesse voor onder meer Chateau Meiland en AirPods en TikTok. Er zijn zelfs twee seizoenen van Wie is de Mol? te zien.

Maar op een gegeven moment wordt het onrealistisch. Arjen Robben keert terug bij FC Groningen, er staan rijen bij de Kruidvat, de burgemeester van Groningen wordt ‘droogkomisch’ genoemd en als klap op de vuurpijl wint Rob Kemps, aka de man van Snollebollekes, De Slimste Mens.

Dat zie je bij wel meer series; naarmate ze vorderen, worden ze steeds minder geloofwaardig. Wat er na de maand januari komt, zal je echt niet geloven. Maar goed, het zou een beetje flauw zijn om dat allemaal al te verklappen.

Daarnaast: het nieuwe blok is ook weer begonnen, dus Netflix wordt vrolijk ingeruild voor Blackboard Collaborate.

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties