Deze column gaat niet over Vindicat, dat zou nogal goedkoop zijn

Er was iets met levende ganzen en iets met een davidster en een hakenkruis. Maar de column van student-columnist Bauke van der Kooij gaat daar natuurlijk niet over.

Wees gerust: deze column gaat niet over Vindicat. Mocht je het gemist hebben, Vindicat was wederom volop in het nieuws nadat in een studentenhuis twee levende ganzen zijn gevonden. Maar goed, daar is in alle media wel genoeg over geschreven, dus zal ik dat niet doen. Deze column gaat dus niet over Vindicat.

Het zou ook veel te makkelijk zijn om er nu weer over te beginnen. Dan komen mensen met reacties als ‘lekker makkelijk, Vindicat doet wat verkeerd en er worden weer simpele stukjes geschreven’. Daar ben ik het mee eens, elk schandaal van Vindicat wordt uitvoerig besproken en daarom doe ik dat niet.

Of mensen zeggen ‘Vindicat ligt onder een vergrootglas’ en ook dat is waar. Eerder had een column gewijd kunnen worden aan het incident waarbij bier werd gegooid op voorbijgangers op de Grote Markt. Of het incident in de Sushi Mall, het beschadigen van een grasveld bij Kardinge of iets met een partybus tijdens corona.

Klagen over Vindicat is als zeggen dat Almere een lelijke stad is

Maar dat is zo goedkoop scoren, het heeft helemaal geen journalistieke waarde en daarnaast is het als opiniestukje ook compleet afgezaagd. Stukjes over Vindicat zijn een beetje passé. Klagen over Vindicat is een beetje als zeggen dat de Fiat Multipla een lelijke auto is, of dat Almere een lelijke stad is.

Het is te vaak gedaan, en daarom gaat deze column dus niet over Vindicat.

Overigens had het ook over het gespiegelde hakenkruis (dat ook in het huis werd aangetroffen) kunnen gaan, het vreemde gevoel voor humor om ganzen in studentenkamers te laten poepen, of hoe je überhaupt op het idee komt en het dan ook nog uitvoert. Maar goed, dat doe ik dus niet, om de redenen die hierboven zijn genoemd.

Daarnaast is zo’n stukje ook een beetje vissen naar reacties. Die zeggen dan dingen als ‘zijn dit onze toekomstige artsen en rechters?’, ‘waarom is die handel nou nog steeds niet opgedoekt?’, dat dit wederom met de mantel der liefde bedekt zal worden of dat het wel weer bij een waarschuwing zal blijven.

Maar goed, op deze column komen die reacties niet. Deze column gaat namelijk niet over Vindicat.

BAUKE VAN DER KOOIJ

7 REACTIES

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

7 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties