Uitgaan in Groningen is een feest, want je kunt alle kanten op

Uitgaan in Groningen is een feest want er is voor ieder wat wils, vindt columnist Bauke van der Kooij. Het ene café heeft rode lampen, het andere blauwe en soms is er een bel om aan te trekken.

Mensen zeggen wel eens dat er in Groningen niet genoeg diversiteit is als het gaat om uitgaan. Wat een onzin, die mensen zijn overduidelijk nog nooit een avond echt op stap geweest.

Oké, misschien zijn alle feestcafés in Groningen wel een beetje hetzelfde, maar er zijn duidelijk verschillen. De belichting bijvoorbeeld: op sommige plekken hebben ze rode lampen en op andere blauwe, en sommige plekken hebben een bel waar ze dan soms aan trekken en er is zelfs een club met een draaiende bar.

Er is genoeg diversiteit. Je kunt ook naar de silentdiscobar gaan. Die draait misschien wel dezelfde muziek, maar het idee is anders. Of de karaokebar; misschien hebben ze daar ook dezelfde muziek, maar daar kun je je eigen liedjes aanvragen.

In Warhol draaien ze alternatieve muziek; ik was daar een keer en toen kende ik geen enkel nummer

Daarnaast is een karaokebar eigenlijk hetzelfde als livemuziek. Dus als je daar van houdt en je vindt het aanbod in Groningen niet genoeg, dan ga je toch een keer naar de karaokebar? Er zijn er zelfs twee.

Dan zeggen mensen ook wel eens dat Groningen geen ‘rauwe randjes’ heeft. Maar hoe kan de Negende Cirkel een rauw randje hebben? Een cirkel is rond, die heeft geen randjes. En misschien is het ook niet zo erg dat rauwe randjes verdwijnen? Immers, dan is het toegankelijk voor iedereen.

Neem nou Paradigm. Dat was vroeger veel rauwer dan nu. Nu komt heel Groningen daar, dus dat is toch juist goed? Daarnaast is er een plekje genaamd Warhol. Daar draaien ze alternatieve muziek. Ik was daar een keer een kwartiertje en toen kende ik geen enkel nummer, dus dat is vast leuk als je een andere smaak hebt.

En als dat niet werkt, moet je misschien wat meer drinken? Noodgeval, Hyperventilatie en Traag zijn nou eenmaal leuker als je zintuigen verdoofd zijn, maar dat heeft natuurlijk niks te maken met de kwaliteit van de muziek zelf.

BAUKE VAN DER KOOIJ

Abonneer
Laat het weten als er

De spelregels voor reageren: blijf on topic, geen herhalingen, geen URLs, geen haatspraak en beledigingen. / The rules for commenting: stay on topic, don't repeat yourself, no URLs, no hate speech or insults.

guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties